Заместник-министър проф. Даниела Дашева: Призовавам за разум, за да има автомобилен спорт

„Има предложения за действия от автомобилните федерации, за да се проведе състезателният сезон. Хубаво е, че бяха начертани конкретни стъпки, които следва да се случат. Призовавам за разум! Автомобилният спорт се нуждае от това. Надявам се да има решение на настоящата ситуация в този спорт“. Това заяви зам.-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева след срещата с представители на Автомобилната федерация на България (АФБ) и Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), инициирана от рали пилота Крум Дончев.

По време на разговора представителите на двете централи обсъдиха конкретни стъпки за справяне със ситуацията с националния лиценз в автомобилния спорт и заплахата от нулев сезон. Предложението от страна на Автомобилната федерация на България е за създаване на нова централа, в която двете организации да се обединят. Представителите на БФАС са на мнение, че управлението в автомобилния спорт трябва да се случи в рамките на тяхната организация, като вратите остават отворени за включване на всички членове и участници от структурите на АФБ. Очаква се решения по двете предложения да се вземат през март, за когато са насрочени общите събрания на организациите.

„Благодаря на ММС, че полага неимоверни усилия да намери решение на въпроса. Обсъдихме вариантите, по които е възможно да се работи съвместно. Нашите членове трябва да решат как ще действаме занапред и какви компромиси могат да се направят, за да има спорт“, каза председателят на АФБ Калоян Станчев.

Председателят на БФАС Румен Дунев бе категоричен, че е много важно автомобилният спорт да се възстанови по най-бързия начин. По думите му вратите на БФАС са отворени за всички членове на АФБ и желаещите да работят в комисиите на федерацията.

Крум Дончев в Sportal Motorsport за обединението в автомобилния спорт
Крум Дончев в Sportal Motorsport за обединението в автомобилния спорт

„Пожелавам на двете организации успех на техните общи събрания, като вярвам, че техните членове, състезатели, спортисти и треньори ще бъдат по-настоятелни и ще бъдат водени от думата, която е необходима на всички ни – заедно“, заяви Крум Дончев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти