Касиди записа първи успех като пилот на Ягуар

Касиди записа първи успех като пилот на Ягуар

Ник Касиди спечели третия кръг от сезона във Формула Е в Саудитска Арабия, като това беше шестата му победа в световния шампионат с електрически болиди и първа като пилот на Ягуар. Касиди стартира трети, но в петата обиколка поведе след като лидерите започнаха да си разменят позициите при активирането на атакуващите режими.

След това новозеландецът запази лидерството си, тъй като имаше аванс при активирането на двата си атакуващи режими и не позволи на Робин Фрайнс (Енвижън) и Оливър Роуланд (Нисан), които стартираха втори и първи, да го атакуват.

Денис с първа победа за сезона след перфектно каране в Дирия
Денис с първа победа за сезона след перфектно каране в Дирия

С две трети места и една победа в първите три състезания Касиди поведе в класирането, а световният шампион Джейк Денис (Андрети), който спечели вчера в Саудитска Арабия завърши 10-и, но беше наказан с 5 секунди заради това, че изпревари другия пилот на Ягуар Мич Еванс при жълти флагове. Така Денис се озова 12-и и загуби най-бързата обиколка, което донесе още 1 точка на Касиди.

Касиди има 57 точки, следван от Паскал Верлайн (Порше) с 38 точки, а трети е Жан-Ерик Верн (DS Пенске) с 33. Сезонът във Формула Е продължава в средата на март със състезанието в Сао Пауло.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички