Формула Е губи състезанието си в Индия?

Формула Е губи състезанието си в Индия?

Формула Е на път да загуби четвъртия си кръг за сезон 2024, след като смяна на правителството в индийската провинция Телангана поставя под съмнения провеждането на старта в Хайдерабад на 10 февруари. Формула Е направи своя дебют в Индия по-рано тази година в Хайдерабад, а състезанието донесе приходи от 84 милиона долара.

От Формула Е потвърдиха, че са получили писмо от новото правителство в Телангана, от което става ясно, че провеждането на старта в Хайдерабад не е сигурно. Организаторите на шампионата са се свързали с отговорните лица за провеждането на надпреварата, за да поискат повече яснота по случая.

„След скорошна официална комуникация от страна на правителството в Телангана Формула Е иска бързо разяснение за тяхната договорна ангажираност спрямо споразумението ни и както това ще се отрази на състезанието на Хайдерабад. Спрямо съдържанието на писмото Формула Е се притеснява, че състезанието може да не се проведе както е предвидено.

„Ръководството на Формула Е се срещната с новото правителство на Телангана веднага след изборите миналия месец. Дискусиите продължават от тогава насам.

„Остават само няколко седмици до състезанието и подготовката е във финалния си етап. Формула Е, нашите партньори и доставчици вече са инвестирали много в това състезание.

„Първото издание на старта в Хайдерабад през февруари тази година донесе приходи от 84 милиона за региона, в пъти повече от инвестираните средства от Формула Е и правителството на Телангана. Хайдерабад трябва да приеме единственото състезание от Световен шампионат на ФИА в Индия догодина, заедно с някои от най-големите градове в света, включително Токио, Шанхай, Берлин и Лондон, като част от многогодишното споразумение между Формула Е и правителството на Телангана.

„Ще има повече новини, когато има развитие по случая“, се казва в изявлението на Формула Е.

Новият сезон в изцяло електрическият шампионат ще започне на 13 януари в Мексико Сити, две седмици по-късно ще бъдат и двата старта в Ад-Дирия. Ако състезанието в Хайдерабад бъде отменено, което изглежда много вероятно, то след стартовете в Саудитска Арабия ще има пауза от месец и половина преди четвъртия кръг за годината в Сао Пауло на 16 март.

Снимки: FIA Formula E

Следвай ни:

Още от Моторни спортове

Виж всички