ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Собственикът на Sportal.bg обединява сили с нидерландски медиен гигант DPG Media Group, Стилян Шишков влиза в Надзорния съвет

Собственикът на Sportal.bg обединява сили с нидерландски медиен гигант DPG Media Group, Стилян Шишков влиза в Надзорния съвет

Най-голямата спортна медийна компания в Европа Ringier Sports Media Group (RSMG), която е собственик на Sportal.bg, и нидерландският медиен гигант DPG Media Group обединяват сили за издигане на нидерландски спортен медиен пейзаж, а създателят на Sportal Media Group Стилян Шишков влиза в Надзорния съвет. Ключовите акценти на това съвместно предприятие е трансформацията на Sportnieuws.nl, използвайки силните ресурси и опит на RSMG.

Шишков, който е изпълнителен директор на швейцарската компания RSMG, е и част от Надзорния съвет на най-голямата дигитална спортна медия в света - LiveScore Group.

Както е известно, Ringier Sports Media Group включва спортните марки на Sportal Media Group и Digital Ventures ООД в България, португалската библия A Bola (вестник, най-големият спортен сайт в Португалия и телевизионен канал), gsp.ro в Румъния, Sportal.rs в Сърбия, Sportal.hu в Унгария, Sport.sk в Словакия, както и Sportal.gr в Гърция. В портфолиото на групата е също така LiveScore Group, от който бе закупен сериозен дял на стойност 50 милиона паунда. 

Ringier Sports Media Group и DPG Media Group обединяват сили за издигане на холандския спортен медиен пейзаж

В стратегически ход, който ще укрепи холандския спортен медиен пейзаж, новосъздаденото съвместно предприятие между Ringier Sports Media Group AG (RSMG) и DPG Media Group вече е официално в ход. Ключовите акценти на това съвместно предприятие е трансформацията на Sportnieuws.nl, използвайки силните ресурси и опит на RSMG. Техният наръчник ще бъде внедрен с цел подобряване и обновяване на съдържанието и потребителското изживяване на платформата. Sportnieuws.nl ще започне работа на 15 януари 2024 г. Сътрудничеството обединява най-доброто от двата свята. Sportnieuws.nl е известен с това, че е единствената изцяло спортно фокусирана медийна платформа в портфолиото на DPG Media Group. 

Sportnieuws.nl има голям брой последователи в социалните медии в Нидерландия, което го прави силен актив за това сътрудничество. Риан Кет е назначен за изпълнителен директор, а Тван Бове за главен редактор на Sportnieuws.nl. Съвместното предприятие между RSMG и DPG Media Group дава големи обещания за бъдещето на спортните медии в Нидерландия. Чрез комбиниране на движещите сили на DPG Media Group с тези на RSMG, технологична мощ и опит в игрите, съвместното предприятие ще предостави иновативно и ангажиращо съдържание за спортните фенове в цялата страна. 

Робин Линг, председател на борда на директорите на RSMG: ,,Дигиталните спортни медии все повече се превръщат в място, където се срещат спортни ентусиасти, експерти и рекламодатели. RSMG е решен да инвестира в този атрактивен сегмент и има за цел да стане топ играч в световен мащаб с партньори като DPG Media Group. Радваме се, че най-голямата медийна компания в Нидерландия се съгласи да влезе в партньорство с нас за разработване на иновативни спортни медийни предложения в страната“. 

Собственикът на Sportal.bg сключи споразумение за придобиването на A Bola
Собственикът на Sportal.bg сключи споразумение за придобиването на A Bola

Ерик Роденхоф, главен изпълнителен директор на DPG Media Group: „В динамичния медиен свят това съвместно предприятие представлява повече от просто сътрудничество; това е наистина споделена страст. Заедно ще окажем значително влияние върху това как феновете преживяват спорта в Нидерландия“, коментира Ерик Роденхоф, главен изпълнителен директор на DPG Media.

Стилиян Шишков, старши партньор на RSMG: ,,Много съм доволен, че сключихме споразумение с DPG Media Group. Нидерландският спортен пейзаж с богатата си история на спортисти от световна класа, иновативна спортна инфраструктура и страстна фен база, е истинска спортна нация с богата история. Щастливи сме да внедрим нашия RSMG playbook, за да работим за нидерландските спортни фенове и рекламни клиенти“. 

Относно DPG Media Group През последните десетилетия DPG Media Group се превърна във влиятелен медиен субект в Нидерландия и Белгия. С разнообразно портфолио от над 80 силни марки, медийните активи на DPG Media Group обхващат вестници, списания, радио, телевизия и онлайн платформи. Сред забележителните му марки са белгийските вестници „Het Laatste Nieuws" и "De Morgen", както и нидерландската "Algemeen Dagblad". Всеки месец DPG Media Group ангажира 13,4 милиона души, достигайки впечатляващите 91% от население в Нидерландия. 

Относно Ringier Sports Media Group (RSMG) От стартирането си през 2022 г. RSMG обединява водещи национални спортни медии с иновативни глобални технологии. С 9 марки в 7 Европейски страни, RSMG достига до 300 милиона спортни фенове месечно. Техните 200+ журналисти произвеждат над 1000 публикации всеки ден, ангажиращи 30 милиона потребители. RSMG непрекъснато и стратегически инвестира в спортните медии с цел достигане на видна глобална позиция чрез консолидиране на водещи дигитални спортове медийни марки. Тези марки в момента включват Sportal Media Group в България със sportal.bg и Sportal365, gsp.ro в Румъния, sportal.rs в Сърбия, sportal.hu в Унгария, sport.sk в Словакия, sportal.gr в Гърция и A Bola в Португалия. Стратегическата инвестиция в базираната в Обединеното кралство LiveScore Group през 2022 г. допълнително подчертава стремежа към глобално развитие на RSMG.

Последвайте каналите ни в:

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти