ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Виктор Илиев сломи Симеон Райков в WINBET снукър лига

Виктор Илиев сломи Симеон Райков в WINBET снукър лига

Виктор Илиев оправда статута си на фаворит в WINBET снукър лига и победи бившия футболист на Левски, Черно море и Локомотив (Плодив) Симеон Райков с 3:1, за да се класира на полуфиналите в турнира.

Първият фрейм на мача се оказа доста драматичен, защото и двамата играчи натрупаха актив с добър сингъл-потинг и кратки комбинации с цветовете. Райков имаше аванс в по-голямата част от фрейма, но той се реши по последните цветове. Илиев изглеждаше, че ще осъществи “кражба” по розовата, но я пропусна, нищо че се пласира за нея по прекрасен начин по дължината на масата. Райков обаче вкара кюбола в опит да реализира черната и трябваше да приеме по изключително нелеп начин поражението във фрейма - 1:0.

Виктор направи халф-сенчъри брейк от 53 и даже можеше да натрупа още по-голяма точкова серия на сметката си, но претърпя “мискю” по последната синя. Все пак поредицата му беше достатъчна за повеждане с 2:0 в резултата.

Симеон направи брейк от 43 и изглеждаше сякаш ще стигне и до халф-сенчъри брейк, но направи неочакван пропуск по червена. Виктор се възползва да заличи част от пасива си в резултата, но сбърка и си седна при изоставане 29-53 и една останала червена на масата. Виктор обаче направи и фал за 4 точки, като на масата оставаха 35 пункта. Райков беше точен от дистанция при фейм-бола си и довърши започнатото с комбинации, за да намали резултата на 2:1.

Райков първи имаше шанс да запише сериозна точкова серия и се справи сравнително добре, повеждайки с 37-23. Илиев си седна при изпускане на бялата в добра възможност за осъществяване на обрат, но след това не спря да атакува откъснатите червени в опит за забележителен сингъл-потинг. Райков пък остави налична червена на съперника и си седна за може би последен път в мача. Виктор трябваше да покаже класата си, защото топките бяха достатъчно добре разпределени за решителен брейк. Илиев направи 25 и поведе в резултата с 48-37, а след това беше върнат на масата и реализира важни две топки. Обратите обаче не спираха и той остави хубава маса на съперника след грешка, а Райков се нуждаеше и от трудната розова. Той сбърка зелената, а и върна съперника си на сукното с фал по черната - 56-45 за Илиев. В крайна сметка по-младият от двамата майстори на щеката си спечели мача за крайното 3:1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти