ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Велиан Димитров победи Максим Костов в WINBET снукър лига

Велиан Димитров победи Максим Костов в WINBET снукър лига

Велиан Димитров победи Максим Костов с 3:0 и се класира на полуфиналите на WINBET снукър лига, която гледа всяка седмица в ефира на Sportal TV и онлайн на Sportal.bg.

Велиан имаше предимство в сейфти размяната и изгради крехък аванс, след което направи стратегическа грешка, но Максим не се възползва от нея и практически предостави отлично подредена маса. Димитров се възползва по отличен начин от възможността и изгради брейк от 41, който му беше достатъчен за повеждане с 1:0.

Велиан продължаваше да “занулява” съперника си и да не му дава да се “развихри” между топките, а в същото време трупаше аванс и обезсърчаваше Костов. Димитров направи брейк от 15 и поведе с 37-0, а Максим направи фал по кюбола и допълнително си усложни ситуацията. Костов получи възможност да направи сериозен брейк след първата грешка на пловдивчанина в сейфти департамента, но сгреши плант и си седна при изоставане от 28 точки. При изоставане 15-43 Максим получи шанс за “кражба” и се зае с реализиране на необходимите червени, но направи нелеп пропуск с вкарване на бялата. Това се оказа решаващо за Димитров, който си спечели фрейма и поведе с 2:0.

Велиан продължаваше с добър сингъл-потинг и подбиране на моменти за печелене на точки, което му изгради аванс от 40-15, а останалите на масата червени бяха позиционирани до десния борд. Неговата преднина неминуемо накланяше мача към приключване, което със сигурност е носело психологическо напрежение върху съперника. Велиан първи опита да размести залепените топки на борда и след грешка на Костов се стигна до 56-33. 16-годишният майстор на щеката извади късмет в следващ момент при опит за вкарване на синята и това го задържа в мача. Поредният пропуск в сейфти департамента на Максим обаче наклони сериозно везните в полза на Димитров, а той в крайна сметка се добра до победата с 3:0.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти