ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Росен Барчовски: Нямаме право да подценяваме никой

ЦСКА победи с 90:72 Шумен в мач от деветия кръг на НБЛ, а след срещата старши треньорът на "армейците" Росен Барчовски говори за успеха и предстоящия съперник в неделя - Балкан. 

- Г-н Барчовски, стори ми се, че публиката беше подценила съперника ви – имаше малко хора в залата, но отборът Ви беше ли подценил съперника? 
- Така изглежда, но току що им казах, че ние нямаме право да подценяваме никой. Първо, защото ние не сме доказали като толкова силен отбор, второ – другите отбори, които са ни противници са равностойни на нас. Единственото, което можем да погледнем положително е, че работим за изграждане на характер на отбора. Пускаме другият отбор да ни води, повежда ни и ние след това обръщаме мача. Ако оправим началото вече ще сме се калили. Освен това ми каляват и нервите, което също е важно, във важните мачове накрая да бъде кален.

- Нашият фотограф е уловил един страхотен момент, в който си слагате сакото на главата. Какво означаваше това? 
- Да, това е реакция в ситуация, която... (б.р. при грешка на Венцислав Петков). Да, тази грешка тя е негова, обаче ние с много усилия поведохме с 15 точки и влязохме в серия от 6 супер елементарни детински грешки, които се извършват от едни от най-опитните играчи в България, изредиха се всичките. И от 15 точки става 8, тяхна топка и отворен шут на едно младо момче, може да станат 5. И в този момент реакцията ми е такава. По този начин сигурно си изкарвам нервите.

- На мен ли така ми се стори или наистина настроението в отбора на ЦСКА се появи към средата на третата част? 
- Да и това, което говорихме на полувремето. Трябва да съм честен, със сигурност има някакво подценяване, когато видяха, че те са без определено най-силния им играч, който е един от най-добрите в цялото първенство. Това неминуемо сваля мотивацията. Това се видя изключително характерно при Кейлъб Уесън. Той е 24-годишен играч и все още млад, но не толкова. Играчи от такова ниво би трябвало да варират между добри-много добри и отлични мачове. Тук-там средни, не слаби. Слаби мачове не може да си позволява. Има момент на подценяване, но работим в тази насока.

- Предстои ви тежко гостуване в Ботевград на Балкан. Какво трябва да промените за този мач и то толкова бързо, за да изглежда отборът малко по-различно? 
- Два дни можем да се готвим тактически и някои малки новости, най-вече по отношение на концентрацията в началото на мача, дисциплината, енергията, желанието. Много неща, но повече от психологическа гледна точка, отколкото от чисто баскетболна.

- Какво е състоянието на Виктор Гергов? 
- Има съвсем леко отлепване на хрущял в глезена и трябва известно време да почине. Нищо страшно не е, но поне седмица още.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти