ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Георги Донков: Националите показаха, че могат да се противопоставят на отбори като Сърбия и Унгария

Помощник-треньорът на националния отбор на България - Георги Донков, заяви, че е много доволен от представянето на "лъвовете" в мачовете с Унгария и Сърбия. Той подчерта, че времето за подготовка преди квалификационните срещи за Евро 2024 е било изключително малко.

"Не може да не сме доволни от резултатите, които постигнахме срещу два класни отбора, каквито са Унгария и Сърбия. Имахме много кратко време да се подготвим. Всичко беше много интензивно, защото събрахме отбора в понеделник сутринта и до четвъртък (квалификационната среща с Унгария) трябваше да възстановим играчите и да ги подготвим с нови тактически указания", коментира специалистът пред БНТ.

България над всичко! Поздравления за смелата постъпка, Илиане!
България над всичко! Поздравления за смелата постъпка, Илиане!

Той е на мнение, че играчите имат огромен потенциал и могат да покажат високо ниво срещу всеки един отбор.

"Футболистите показаха и в двата мача, че могат да се противопоставят на отбори като Сърбия и Унгария. Съставът на "маджарите" е продукт след 6-годишна работа с един и същи треньор с ясна тактика. Всички знаем класата и цената на сръбските футболисти. В много ситуации срещу тях нашите момчета показаха, че могат да стоят срещу тях като с равни.

Илиан Илиев: Не сме чак толкова далеч от първия и втория, два пъти се спъваме в един и същи камък
Илиан Илиев: Не сме чак толкова далеч от първия и втория, два пъти се спъваме в един и същи камък

Донков смята, че трябва да се работи и върху менталното състояние на играчите в българския национален отбор.

"Тежко им е. Тези непозитивни резултати, които постигнаха в предишни мачове, им влияят. Това са млади момчета, които тепърва навлизат в кариерата. Те не са се изградили все още като мъже. В България сме свикали да сме настроени отрицателно, вместо положително. Обръща се повече внимание на недобрите изяви в един, а не на добрите. От това изглежда, че имаме много дефицит, който трябва да отстраняваме", каза още Донков.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти