Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Радо Парапунов: От новия ми клуб направиха всичко възможно семейството ми да не се разделя

Радо Парапунов: От новия ми клуб направиха всичко възможно семейството ми да не се разделя

Националът Радослав Парапунов ще играе за двукратния шампион на Иран Шахдаб (Язд) през новия сезон.

205-сантиметровият състезател прекара последните два сезона в сръбската Суперлига, в тима на Войводина (Нови Сад), с който записа златен дубъл през 2021/2022 - Купа и титла, а през 2022/2023 завърши със сребърните медали в елита, игра и финал за Купата.

За новото предизвикателство, впечатленията от новия тим, адаптацията, както и каква е равносметката му за времето в западната ни съседка - Парапунов говори в интервю за BGvolleyball.com:

След два сезона в Сърбия смени посоката. Кое те накара да вземеш това решение?

Войводина е едно прекрасно място, на което израснах като състезател и като човек. Запознах се с много хора, научих доста и дадох всичко от себе си клуба да просперира и постига целите си. Смятам, че след два сезона, дойде време да се разделим, защото бях взел максимума и бях дал максимума за клуба, а е добре човек постоянно да си поставя нови цели и да покорява нови върхове.

Защо избра точно този отбор?

Всичко се случи доста бързо, от клуба се свързаха с моя мениджър, който от негова страна се свърза с мен и ми разказа за офертата. Останах изключително впечатлен и радостен, че такъв силен клуб с високи цели, възможности и потенциал, се е спрял точно на мен. Обсъдих го със семейството си и взехме решение да се присъединя към клуба. Доста бързо се случи трансферът.

Какво знаеше за първенството и за отбора, преди да подпишеш?

Лично знаех, че първенството е доста силно и очакванията, както и навсякъде, са доста високи за чужденците. Първоначално проведох разговор с хора, които са били част от това първенство и останах позитивно настроен за мястото, хората и волейбола. Изключителни професионалисти, готови да постигнат максималното.

Как върви адаптацията към новото място?

Засега всичко е наред, провежда се подготовката преди сезона и съвсем скоро започват приятелските срещи. Езикът е интересен, а хората са приятелски настроени към мен и семейството ми, помагат с каквото могат.

С теб са половинката ти и дъщеричката ви - как се чувстват те в Иран?

Те бяха основната тема на разговор преди да подпиша, исках да им предоставя приятни условия, които бяха предоставени на мен. От щаба бяха готови на всичко, така че моето семейство да не се разделя и стигнахме до съгласие. Имаме време за всичко заедно, Язд е исторически град и има доста какво да предложи като забавление. В свободното ни време се опитваме да научим повече за културата и за хората около нас.

Равносметката ти за времето във Войводина?

Винаги може и още. (смее се) Последната година не постигнахме целите си, имахме прекрасен конкурентоспособен отбор, който не можа да разгърне потенциала си. Играхме финали, но загубихме всичко. Учим се от грешките си, продължаваме напред.

Амбициите ти с новия тим?

Да покажа на какво съм способен и да израстна още повече като състезател. Целта пред мен е да дам всичко от себе си, за да спечелим първенството и да се представим добре на Aзиатската купа, която е след края на сезона.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички