Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Рекорден брой участници събра финалният кръг на Детските колоездачни серии

Рекорден брой участници събра финалният кръг на Детските колоездачни серии

На 30 септември и 1 октомври в Ловеч се състоя 10-ото поредно издание на събитието "Деца на Колела" в емблематичния за града парк Стратеш! По традиция състезанието е част от спортния календар на града и се осъществи с подкрепата на Община Ловеч.

В съботния ден се проведе състезанието за най-малките, в което се включиха близо 40 деца до 10-годишна възраст. Те караха по специално обособено трасе в района на Езерото в парк Стратеш и в непосредствена близост до градския зоопарк, а най-малкия участник бе едва на 2 години!

В неделя се проведе състезанието за по-големите, което беше 5-и, финален кръг от Детските даунхил серии за годината и в него се включиха над 150 участника от всички краища на България. Трасето бе с дължина около 1 км и включваше множество интересни елементи, като стръмни участъци, скокове, камъни, стълби и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

Най-бърз в състезанието бе представителят на СК Райдърс Юнайтед Кристиян Димитров, който премина по трасето за време 1:19.46 мин. и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка в категория 15-16 годишни. До него на второто място застана съотборника му Теодор Георгиев, а трети остана Стефан Стоев от клуб Хоталич.

В категорията на 13-14 годишни най-добро време от 1:26.18 мин. успя да постигне Васил Асенов, а втори и трети след него се класираха Денис Иванов от клуб Райдърс Юнайтед и Борис Мариновски.

При най-малките в категория 10-12 годишни най-бърз на финала с време 1:31.02 беше представителят на КК Троянски Кон Светозар Петров. Втори се класира Стоил Миланов от Shore Invaders – Бургас, а трети остана Лазар Хаджиколев от Хоталич.

Надпреварата беше много оспорвана във всички категории, а участниците показаха завидни умения на колелата. Победителите и в двата дни бяха наградени лично от кмета на града г-жа Корнелия Маринова, която им пожела още много успехи, безаварийно каране и винаги да се грижат за безопасността си и да карат с каски.

Със състезанието в Ловеч беше сложен край на Детските Колоездачни Серии за годината, а официалната церемония по награждаването на победителите в турнира, ще се проведе на 15-и октомври в София, по време на финалния кръг от сериите по спускане на Витоша.

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти