Гледай на живо

"Черно-бялата" Коледа отново събра всички локомотивци

Райън Блейни взе много ценна победа в Таладега

Райън Блейни спечели финалния спринт в „Таладега 500”, за да си осигури участие в следващия кръг на плейофите в НАСКАР. Есенното състезание на супер спийдуея мина с много малко инциденти и поредица оспорвани битки в колоната, като най-бързите обиколки надхвърлиха 317 км/ч средна скорост.

2 обиколки преди финала начело беше Кевин Харвик, който все още преследва първата си победа в последния си сезон в спорта, но Блейни получи побутване отзад от новака Райли Хърбст и се изравни с лидера. Блейни и Харвик караха гума до гума през по-голямата част от последната обиколка №200 в състезанието, като на финала Блейни спечели с 12 хилядни от секундата. Това е втора победа на Блейни този сезон и трета за него в Таладега, а Харвик беше дисквалифициран след финала заради неспазване на техническите правила от страна на екипа му.

Уилям Байрън завърши трети, като той вече си е осигурил участие в следващия етап, а настоящата фаза на елиминациите приключва следващия уикенд на ровала в Шарлът.

Освен инцидентите на пистата състезанието беше маркирано и от опасната ситуация в бокса на Тай Гибс, който при потеглянето успя да изтръгне кена с гориво от ръцете на своя механик докато той все още зареждаше колата му. Кенът падна метри по-късно и оформи огнена диря в алеята пред боксовете, заради която внукът на легендата Джо Гибс беше наказан.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти