Николай Желязков: В Нови Сад показахме доста позитивни неща, работим върху слабостите

Николай Желязков: В Нови Сад показахме доста позитивни неща, работим върху слабостите

Миналата седмица мъжкият отбор на Левски София взе участие в традиционния турнир в памет на именитите сръбски волейболисти Жарко Петрович и Радован Дабич „Мемориал Великана” в Нови Сад. След победи срещу ПАОК (Солун), Салонит-Анхово и домакините от Войводина” (Нови Сад) „сините” триумфираха с трофея.

Пред официалния сайт на клуба старши треньорът Николай Желязков коментира представянето на момчетата си в Сърбия, как се движи подготовката и отсъствието на Симеон Николов.

„Участвахме в един наистина силен турнир. Изправихме се срещу добри отбори в различен етап на подготовката си. За нас това бяха първи контроли. Смятам, че показахме много добри неща за фазата, в която сме ние. Естествено, имаше и слабости.

Отличен Левски София победи и Войводина и спечели турнира в Нови Сад
Отличен Левски София победи и Войводина и спечели турнира в Нови Сад

Като цяло мога да кажа, че съм много доволен от представянето в турнира , а и въобще от желанието и старанието, което момчетата демонстрират в целия тренировъчен процес.

Със сигурност в Нови Сад бяха показани позитивни неща. Като минуси мога да посоча все още липсата на достатъчно напасване към автоматизмите на играта ни от страна на новите момчета в състава. Това са Майкон Морейра, Кристиян Титрийски, Преслав Петров и Дамян Колев. Нормално е, трябва им още време.

Също така на моменти видях повече напрежение, отколкото ми се иска. Това също може да бъде поставено в графата „нормално”, но не трябва да е оправдание.

Турнирът в Нови Сад даде насока какви корекции трябва да направим.

Като цяло обаче подготовката се движи според предвиденото от мен”, сподели Желязков. Специалистът говори и за аклиматизирането на бразилския център Майкон към отбора.

„Той пристигна от Бразилия не в най-добрата кондиция. В началото му беше доста тежко. В Нови Сад определено се представи над очакванията ми. Не говоря за статистиката. Показа много добри неща.

Трябва някои негови навици да се променят и да се напаснат към играта на отбора. Работим върху това. Майкон може да бъде много полезен във всички елементи на играта. Определено е комплексен състезател. Ще ни даде голямо спокойствие на този пост при пълна адаптация”, каза „синият” наставник.

Желязков говори и за липсата на титулярния разпределител от миналия сезон Симеон Николов в подготовката за новия сезон.

16-годишният състезател първо изкара десетина дни в Лубе, като част от споразумението ни за сътрудничество с италианския клуб, а след това бе извикан в мъжкия национален отбор за започващата утре в Китай олимпийска квалификация.

„Няма как това да не ни се отрази негативно. Бях планувал Мони да е с нас през цялата подготовка. Това обаче не се осъществи след викането му на пожар в първия отбор на България. Сега с нас е Виктор Жеков, който се старае и помага много.

Иначе смятам, че имаме двама титулярни разпределители. Да, миналия сезон Мони игра повече от Стоил Палев, но двамата са равностойни изпълнители. Стилът им е различен, което ни помага да имаме вариативност”, заяви Желязков.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти