Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Мирослав Ангелов: Това е най-силното румънско рали на асфалт

Броени дни след катастрофата на рали “България” Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Шкода Фабия Rally2 evo) се връщат в състезанията, като този уикенд двамата ще стартират в рали “Клуж”, 7-и кръг от румънския рали шампионат.

“Чувал съм, че това е най-хубавото и най-силно румънско рали на асфалт - заяви за Sportal.bg Мирослав Ангелов. - И исках да участваме там, като това състезание е в програмата ни от началото на сезона. Ще можем да стартираме в Клуж благодарение на екипа на Моторспорт академията, воден от Петър Гьошев, които работиха денонощно, за да възстановят автомобила ни.”

5 български заявки за рали “Клуж” в Румъния
5 български заявки за рали “Клуж” в Румъния

Ангелов има 4 рали титли на България и две победи в най-голямото ни състезание, а тази година отпадна в първата неделна отсечка докато преследваше лидерите в надпреварата Мартин Сурилов и Здравко Здравков.

“Това ще е последното ни рали на асфалт за този сезон, утре ще участваме в тестове до Клуж, организирани от Симоне Темпестини и ще видим какво ни очаква. След това се планирали участия на макадам. Заради катастрофата влязохме в преразход по отношение на бюджета, затова и разполагаме с по-ограничен избор на гуми за румънската надпревара, но смятам, че ще е интересно.”

14-о място за Никола Мишев и Петър Сивов в рали „Нова Горица”
14-о място за Никола Мишев и Петър Сивов в рали „Нова Горица”

Пет български екипажа са подали заявки за участие в рали “Клуж”, а организаторите очакват на старта общо 79 екипажа.

Никола Цолов ще участва в 24-часово картинг състезание във Враца
Никола Цолов ще участва в 24-часово картинг състезание във Враца
Последвайте канала ни в

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти