5 български заявки за рали “Клуж” в Румъния

5 български екипажа са подали заявки за участие в рали “Клуж” в Румъния, като асфалтовото състезание е седми кръг от рали шампионата на северната ни съседка.

Заявки са подали Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия Rally2 evo), Антон Титов/Александър Спиров (Шкода Фабия R5), Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Опел Корса Rally4), Александър Томов/Явор Брънков (Рено Клио Rally5) и Петър Йорданов/Любка Йорданова (Рено Клио Rally5).

Автомобилът на Мирослав Ангелов, който катастрофира в първата неделна отсечка на рали “България” в началото на септември е напълно възстановен и това ще е първият му старт след отпадането.

Мартин Сурилов и Здравко Здравков спечелиха рали „България”
Мартин Сурилов и Здравко Здравков спечелиха рали „България”

Общо 79 екипажа са заявили участие в рали “Клуж”, като с №1 ще стартира най-силният румънски пилот Симоне Темпестини, който отново ще се състезава с Порше 997 GT3 RGT, а с №2 е неговият съперник за румънската титла Себастиан Барбу (Шкода Фабия Rally2 evo), който имаше заявка, но не пристигна за рали “България”.

Маршрутът на състезанието включва 11 скоростни етапа с обща дължина 125,51 км, като 7 от тях се карат в събота, а последните 4 - в неделя. Най-дългият етап е “Дангау” (22,45 км), който се кара два пъти в събота, а най-късият е суперспециалният в Клуж - 2,83 км.

Последвайте канала ни в

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти