Олимпийският шампион на 100 метра започна тренировки при уличен за сексуални нарушения наставник

Олимпийският шампион на 100 метра започна тренировки при уличен за сексуални нарушения наставник

Олимпийският шампион на 100 метра Марсел Джейкъбс ще работи с Рана Рeйдър, американски треньор в спринта, който беше разследван след оплаквания за сексуално неправомерно поведение. През май Рeйдър получи една година пробация след 18-месечно разследване.

Адвокатът на Рейдър каза, че клиентът му е "признал романтична връзка по взаимно съгласие с възрастен спортист". Италианецът Джейкъбс казва, че работи с Рейдър, за да се подготви за Париж 2024.

Откакто спечели златото на Олимпийските игри в Токио 2020 г., спринтьорът се бори с контузии: “Промяната понякога е необходима. Ще дам всичко от себе си, както винаги, за да върна на италианците емоциите, които изпитаха в Токио 2020.“

В изявление след приключването на разследването срещу Рейдър, адвокат Райън Стивънс каза, че неговият 52-годишен клиент "не е открит в нарушение на други искове за сексуално неправомерно поведение".

Адвокатска кантора Griffen and Stevens добави, че Рейдър “достоверно и последователно отричал всички други твърдения за сексуално престъпление“.

Временни мерки бяха наложени на американския треньор през ноември 2022 г., като му попречиха да извършва неконтролирани тренировки и ограничи контакта с определени лица, докато тече разследването.

Но след разследването от кантората казаха, че Рейдър "ще продължи да тренира спринтьори и скачачи на елитно ниво”.

Разследването е извършено от Центъра за безопасен спорт на САЩ, независимият американски орган за защита. Организацията, която се занимава с обвинения в емоционално, физическо и сексуално насилие в олимпийски и параолимпийски спортове, не публикува подробности за случая на Рейдър.

Рейдър се утвърди като един от най-добрите треньори по лека атлетика в света, след като ръководи успехите на няколко елитни атлети, включително канадския олимпийски шампион на 200 метра Андре де Грас и четирикратния световен шампион на троен скок Крисчън Тейлър.

Последвайте канала ни в

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти