Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Учредиха първия клуб по водна топка в Благоевград

Учредиха първия клуб по водна топка в Благоевград

Първият клуб по водна топка бе учреден в Благоевград. Новата спортна структура се казва „GD Sport 2023“, а неин президент е Екатерина Георгиева, която ръководи и едноименния местен клуб по плуване.

Главен треньор ще бъде дългогодишният ни ватерполист Росен Цанев, който ще пристига за заниманията от София. Негов помощник е изявеният благоевградски плувец Денислав Койков, на когото се разчита да се грижи за плувната подготовка на състезателите. Той кара и специализиран курс в НСА „В. Левски“.

„GD Sport 2023“ вече бе приет от Общото събрание на българската федерация по водна топка и ще ползва за тренировките си закрития басейн с олимпийски размери в областния център на Пиринска Македония, съобщава в. “Струма”. Подрастващите ватерполисти ще се готвят по испанска методика, въведена у нас от най-успешния българин в този спорт Свилен Пиралков, който е национал на иберийската държава.

„Правя този клуб, защото искам да предложа още един спорт на децата в Благоевград. В плуването не всеки може да се реализира, защото за някои е трудно дори да покрият задължителните възрастови нормативи за участие на държавни първенства. Водната топка е игра и открива съвсем различни перспективи за подрастващите“, коментира Екатерина Георгиева.

Последвайте канала ни в

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти