Никола Цолов стартира първи на „Херес”

Никола Цолов стартира първи на „Херес”

Българският пилот Никола Цолов спечели първата квалификация в петия кръг на шампионата Еврокупа-3 на испанската писта „Херес” днес. Никола записа най-бързата си обиколка две минути и половина преди края на сесията, като постигна 1:38.832 минути.

Българския лъв записа рекорден трети сектор и спечели полпозишъна с аванс от 0,083 секунди пред Франческо Браски, който кара за бившия тим на Никола – Кампос Рейсинг.

Никола Цолов влезе в челото на Еврокупа-3
Никола Цолов влезе в челото на Еврокупа-3

Трети се класира лидерът в шампионата Естебан Масон, който също кара за Кампос, като той завърши на 0,123 секунди зад Никола. Сесията беше спряна с червен флаг 13 секунди преди края заради инцидент.

Никола Цолов се завръща този уикенд на "Херес"
Никола Цолов се завръща този уикенд на "Херес"

При първите бързи обиколки Масон излезе начело, следван от Никола, след това дойде ред на Браски да оглави класирането. При вторите бързи обиколки на върха на класирането отново се наредиха Браски, Никола и Масон.

Пет минути преди края стартираха последните опити, в които Цолов оглави класирането в първата си квалификация в новия шампионат Еврокупа-3, като това е най-доброто представяне на тима, за който кара той – GRS, от началото на сезона.

Малко по-късно днес е и първото състезание този уикенд на „Херес” – 30 минути плюс 1 обиколка.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти