Шакира отказала да промени песните за Пике

Шакира отказала да промени песните за Пике

Раздялата на Шакира с футболиста Жерар Пике миналата година след 11 години съвместен живот не само разтърси света й, но и я беляза като любимка на испанските таблоиди, тъй като живееше в Барселона, откакто създадоха семейството си заедно.

И докато раздялата причинява хаос на сърцето и душата й на моменти, то опитите за съвземане чрез музиката  изглежда се превърнаха в златна мина.

По всчко личи, че Шакира успя да използва стария класически ход да използва изкуството си като терапия.

От края на ръзката си с испанския защитник, колумбийката има шест хита, които не слизат от класациите. Всичките шест от тези хитове загатват за раздялата с Пике, които варират в емоции от голяма скръб до ярост и в крайна сметка надежда за това, което предстои в бъдеще.

„Когато направих тези песни, хората от екипа ми казваха: „Моля, промени това. Дори не си помисляй да излизаш с тези текстове.“ И аз казах "Защо не?" Не работя  в ООН. Аз съм артист и имам право да работя върху емоциите си чрез музиката си“, гордо заявява тя.

 „Това е моят катарзис и моята терапия, но това е и терапията на много хора. Знам, че съм гласът на много хора. Може би много жени може също са искали да кажат същите неща, които казах аз, и може би не са имали възможността да го направят.

 „Чувствам се като котка с повече от девет живота. Минах през няколко етапа: отричане, гняв, болка, разочарование, отново гняв, отново болка. Сега съм в етап на оцеляване. Например, просто вдигнете главата си над водата. И това е етап на размисъл. И етап на много усилена работа и когато имам време с децата си, наистина го прекарвам с тях.

Последвайте канала ни в

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти