В Пловдив се проведе се първия турнир от ITL Curcuit 500

В Пловдив се проведе се първия турнир от ITL Curcuit 500

Най-голямата общност за любителски тенис, Интерактив тенис, проведе своя първи турнир в Пловдив, като част от националния тур ITL Curcuit 500. Схемата се оказа малка за всички желаещи да се включат, като само най-бързите успяха да се доберат до участие. 64 състезатели от Пловдив и страната се отправиха към кортовете на ТК „Локомотив Пловдив”, за да отправят своята заявка за купата.

В сингъла приза взе пловдивчанинът Атанас Гаджев, който надви Марин Нейков от Асеновград с 6-1 на финала. Фаворитите в турнира Иво Боджаков и Мартин Дамянов от София успяха да стигнат само до полуфинал и четвъртфинал, съответно, като именно Боджаков загуби от шампиона само на крачка от финала.

С успеха си Гаджев успя да защити честта на пловдивския тенис в първото най-голямо събитие за града от серията ITL Circuit. Това му донесе 500 точки за ранглистата на Интерактив Тенис, което го постави начело на регионалната класация, а на национално ниво вече е на 10-о място и е все по-близо до класиране за финалите през декември.

Отделно отпадналите от основната схема получиха възможност за реванш в утешителен турнир. Там бившият професионален състезател Тодор Тодоров от Пазарджик бе най-убедителен.

В неделния ден бе организиран турнир и за любителите на двойките, където пловдивчаните Борис Генков и Павел Маринов бяха най-добри, превръщайки турнира в изцяло пловдивска афера.

За финал, в последния ден се състоя и частно състезание с участие на благодетелите на събитието. То бе спечелено от Георги Петров, който успя да се наложи над Томислав Колев на финала.

С това Plovdiv Cup приключи и постави началото на една страхотна инициатива в средите на любителския тенис в Пловдив. Следващото състезание от ITL Circuit започва на 30 септември и ще се състои на кортовете на ТК „TennisMaster” в Гоце Делчев. То ще бъде от категорията 250. Записването е отворено за всеки любител на тениса през сайта на Интерактив Тенис.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти