Елиуд Кипчоге вероятно ще продължи да се състезава и след Олимпийските игри в Париж

Елиуд Кипчоге вероятно ще продължи да се състезава и след Олимпийските игри в Париж

Световният рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге остави вратата отворена относно участието си в състезания след Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Догодина във френската столица 38-годишният атлет ще се стреми към историческо постижение - да стане първият бегач в историята с три олимпийски титли в маратона.

"Ще видим какво ще се случи след това, но със сигурност ще продължа да промотирам бягането по света", каза Кипчоге на пресконференция преди участието си в Берлинския маратон в неделя.

Кениецът посочи Париж и като арена на най-голямата победа в кариерата си. През 2003 година той победи мароканеца Хишам Ел Геруж за световната титла в бягането на 5000 метра, което бе и първият му толкова значим златен медал в кариерата.

Той добави, че много обича и Берлинския маратон, на който постави световен рекорд преди година с четвъртата си победа в него.

"По трасето има невероятни хора. Организацията е супер, а трасето е напълно равно. Но мисля, че най-важното е, че Берлин е спортен метрополис. Всички тези неща правят маратона тук толкова специален и толкова бърз", заяви още Кипчоге.

През април той участва и на маратона в Бостън, но изненадващо завърши чак на шесто място.

Последвайте канала ни в

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти