Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Лекарят на Сърбия се надява Симанич да се върне в спорта

Лекарят на Сърбия се надява Симанич да се върне в спорта

Лекарят на националния отбор на Сърбия по баскетбол за мъже Драган Радованович разкри, че пострадалият по време на Световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините баскетболист Бориша Симанич вече е изписан за домашно лечение.

Симанич загуби единия си бъбрек след удар от съперник и две операции в Манила. При втората се наложи отстраняването на бъбрека му заради усложнения.

Загубилият бъбрек Бориша Симанич: Възможно е да играя отново
Загубилият бъбрек Бориша Симанич: Възможно е да играя отново

„От направените последни изследвания се вижда, че той е в добро състояние. Надявам се цялото му възстановяване да върви във възходяща траектория и той за успее да се върне в спорта. Това би било страхотно“, коментира д-р Драгана Радованович пред телевизия N1.

„Има оптимистични данни за работата на втория бъбрек, а Бориша е здрав, млад и силен човек. Всичките му механизми за възстановяване в пълна степен са налични затова съм оптимист, че ще преодолее всичко това“, добави лекарят.

От Южен Судан изразиха съжаленията си за шокиращата контузия на Симанич
От Южен Судан изразиха съжаленията си за шокиращата контузия на Симанич

„Тежката травма говори за силата на удара. Имаше редица други обстоятелства, но ударът беше силен щом създаде проблем, който се среща предимно в екстремни обстоятелства. По симптомите в съблекалнята разбрах, че става дума за сериозен кръвоизлив, а когато това се случи, започва битка с времето. Затова направихме всичко необходимо той да бъде опериран възможно най-скоро. Елитният спорт крие и големи опасности като се започне от големите усилия, които се полагат всеки ден“, завърши д-р Радованович.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти