Нови седем български победи на турнир до 14 г. от Тенис Европа в Скопие

Нови седем български победи на турнир до 14 г. от Тенис Европа в Скопие

Продължава страхотното представяне на българските таланти на турнира до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Скопие (Северна Македония).

За четвъртфиналите на сингъл при юношите се класираха Владимир Цонков, Георги Георгиев и Борис Борисов.

Владимир Цонков победи Вик Игодт от Белгия с 6:4, 6:3. Георги Георгиев се наложи над Матея Владиславлевич от Сърбия с 6:1, 6:3. Борис Борисов елиминира Алекс Прифти от Албания с 6:2, 6:3. Димитър Конакчиев отстъпи на Александър Фигуровски от Русия с 3:6, 3:6.

При девойките Никол Нунева и Кристина Кънева се класираха за полуфиналите на сингъл.

Никол Нунева победи Жасмин Строе от Румъния с 6:3, 6:3. Кристина Кънева се наложи над Леарта Мухареми от Косово с 6-2 6-3. Рада Колева загуби от първата поставена Сара Митевска от Северна Македония с 1:6, 2:6.

Междувременно две български двойки се класираха за полуфиналите при дуетите при юношите.

Георги Георгиев и Владимир Цонков елиминираха друг българин Борис Христакиев и Боян Кировски Северна Македония с 6:1, 6:3.

Борис Борисов и Димитър Конакчиев победиха Александър Груич от Северна Македония и Огниен Ристич от Сърбия с 6:7(5), 6:3, 10-5.

На двойки при девойките Рада Колева и Никол Нунева също са на полуфинал.

В турнира участва тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2010 г. е в състав Владимир Цонков (Бароко Спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Участието на Отбор 2012 се осъществява със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд „BIDI BADU".

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти