Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Ървин Нгапет: В Модена скриха контузията ми! Сега съм на 50%...

Звездата на Франция Ървин Нгапет обвини последния си клуб Валза Груп (Модена) за контузията, която го съпътства в последните месеци. В интервю за ouest-france.fr той направи равносметка на разочароващото европейско първенство, на което Франция завърши на четвърто място и травмата на сухожилието на десния му крак, която му е попречила да се представи по най-добрия начин по време на надпреварата.

"Модена носи огромна отговорност, не си свърши работата. Усетих болка в коляното, но не бяха направени задълбочени прегледи. Някои тестове бяха извършени, разбира се, но четенето на резултатите не е моя работа: казаха ми, че няма нищо страшно. Играхме финал за Купата на CEV и едва когато пристигнах във Франция, откриха контузията на сухожилието, защото коляното все още ме болеше. Малко вероятно е медицинският щаб на Модена да не я е забелязал... Мисля, че предпочетоха да не ми казват, защото нямаше възможност да направят смяна и да ме оставят да си почина. Не казвам, че нямаше да играя финал, ако знаех, но щях да започна терапиите по-рано."

Сегашното си състояние френската звезда описва по следния начин:

"Аз съм на 50%, нямам нито скоростта, нито силата, нито експлозивността, които са необходими. Освен енергията, която влагам, когато влизам в игра, името ми има определена тежест, която се усеща и създава трудности на противниците. Но не играх 4 месеца, а други играчи се контузиха. Ако Италия, Полша или Словения имаха проблемите, които имахме ние, не съм сигурен, че дори щяха да стигнат до полуфиналите."

Нгапет обаче не се притеснява преди Олимпиадата през 2024 г., на която страната ще е домакин:

"Когато загубиш, виждаш всички негативи. Трябва да останем трезвомислещи и позитивни: страдахме два месеца, но стигнахме до полуфиналите. Знаем какво се случи тази година и, че не сме показали истинското си лице: за следващия сезон съм спокоен и уверен. Най-важното за нас е да посрещнем Олимпийските игри в пълен състав и добра физическа форма."

През новия сезон Ървин Нгапет ще се състезава за турски гранд Халкбанк (Анкара).

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти