Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Микаела Стоянова: Двата гейма, които взехме, за нас са като победа

Българската волейболистка Микаела Стоянова, която дебютира за националния отбор жени в олимпийската квалификация срещу Бразилия, даде специално интервю за Дарик радио от Токио след загубата с 2:3 от "Селесао".

"Емоцията беше невероятна, да бъда част от отбора и да играя срещу състезатели, които само съм гледала по телевизията. Малко бях притеснена първоначално, но знаех, че влизам да помогна и това много ме освободи", каза Стоянова.

"Не е лесно. Голяма отговорност е. Ние с Маги знаем, че нямаме тази тежест в игрището като основните състезатели. Истинска наслада беше. Особено когато започнахме да печелим."

"Два наистина важни гейма за нас. Показахме на всички, които ни гледаха, че можем да го направим и на Бразилия, които ни подцениха, че не сме за подценяване. Двата гейма, които взехме, за нас са като победа", каза още тя.

"Лоренцо Мичели ни каза, че е доволен от нас, че се борихме докрай и не се отказахме."

Япония се оказа прекалено силна за България
Япония се оказа прекалено силна за България

"Определено са много по-ценни тези точки, които отбелязах днес. Едно е да играеш срещу отбори в първенството и срещу отбор като Бразилия", сподели Стоянова, която срещу Бразилия записа 13 точки, 2 аса 1 блокада.

Подмладена България накара Бразилия да трепери до последната точка
Подмладена България накара Бразилия да трепери до последната точка

"Ще помня винаги датата 19 септември като денят, в който дебютирах за женския национален отбор. Не очаквах, но съм много щастлива."

Тийнейджърките на България, които смаяха  Бразилия
Тийнейджърките на България, които смаяха Бразилия

"Преди да дойда тук бях с националките до 19 години, там също постигнахме успехи. Там също не беше лесно, но се радвам, че ми дават тази възможност в момента."

"Да стана шампион на Италия е една от мечтите ми. От малка гледам успехите на баща ми и съм си поставила за цел това да се случи", разкри 18-годишната състезателка.

Микаела Стоянова и Маргарита Гунчева: Много се радваме, че ни беше даден този шанс!
Микаела Стоянова и Маргарита Гунчева: Много се радваме, че ни беше даден този шанс!

"Левски е като мое семейство. Не бих заменила за нищо това, което правя, дори и лишенията."

"Целта ми със сигурност както на всички момичета е някой ден да играем на Олимпиадата. Малките се "качват" има много талантливи"."

"Казах си, че това е началото и че трябва да натискам силно и че трябва да играя без страх и сърце, нещо което си повтарям всеки мач и по всяко време", каза Стоянова относно това какво си е казала след първата точка, която отбеляза срещу Бразилия.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти