Гледай на живо

Лудогорец започна ударно в групите на Лигата на конференциите - на живо от Разград след 3:0 над Спартак (Търнава)

Волейболно синьо лято

Волейболно синьо лято

Спортна зала "Левски София" и Sports Center Garitage Park организират за трета поредна година целодневния детски спортен лагер "Синьо лято в Garitage Park". Първите две издания на уникалната по рода си програма преминаха доста успешно, а голяма част от децата след това продължиха да се занимават със спорт. Третото "синьо лято" ще бъде отново в 4 седмици през целия месец юли (4 - 28 юли). Форматът отново е от понеделник до петък между 9 и 17 часа, като единствено изключение ще има за първата седмица, която е от 4 до 8 юли.

Смените са съответно:

4 – 8 юли

10 – 14 юли

17 – 21 юли

24 – 28 юли

Целодневният лагер включва две тренировки на ден – една волейбол и една плуване или двигателна култура (обикновено 3 занимания по плуване и 2 двигателна култура в рамките на петте дни или обратно).

Концепцията за спортен лагер се отличава в две основни насоки. Първо – организаторите биха искали да представят на подрастващите спорта в пълната му светлина, а не само като една физическа активност. За целта канят професионалисти от тази област, които провеждат интересни лекции с децата. Разбира се, това е подкрепено и от присъствието на изтъкнати спортисти, за да разкажат те своята история на успеха.

От друга страна, за тях е важно да помогнат за повишаването на общата култура при малчуганите. За целта тази година са поканили лектори от различни области. Този път ще имат акцент и върху географията, астрономията, като няма да пропуснат и творческите дейности, които са много важно изразно средство. В програмата ще присъстват и интересните лекции с физиотерапевти на тема как да се предпазват от травми. Те ще покажат и полезни упражнения за превенция на подрастващите.

Очакват и нова серия от популярни и успели спортисти, които могат да вдъхновят участниците със своите преживявания. Досега са гостували легенди като Димитър Бербатов, Йордан Йовчев, Невяна Владинова, Елица Василева, Цветан Соколов, Тодор Скримов и други.

В рамките на целодневния лагер децата ще имат обяд в комплекса и следобедна закуска – плод. За тях ще се грижат аниматори, както и хора от екипа на „Левски София“. В свободното време (обедна почивка) децата ще четат, рисуват или гледат тематични видеа в конферентната зала.

Лагерите са подходящи за деца от 6 до 14 години, които ще бъдат разделени в 3 възрастови групи:

Момчета и момичета на възраст 6–9 години

Момчета от 10 до 13 години

Момичета от 10 до 13 години

Момчета и момичета до 14 години с опит във волейбола (поне 6 месеца тренировки)

Максималният брой деца в група е 15. 

Цена на седмичния лагер: 390 лева.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти