Волейболистките на Левски София получиха шанс да участват в евротурнирите

Волейболистките на Левски София получиха шанс да участват в евротурнирите

Женският волейболен отбор на Левски София, който се включи в Суперлигата през сезон 2022-2023, получи шанс да играе в европейските клубни турнири през новия сезон.

"Клубът ни бе уведомен, че поради отказ на сребърните медалисти от Националната волейболна "Демакс+" лига за сезон 2022-2023 ЦСКА, както и на следващите два отбора в класирането, воденият от Петър Шопов тим се сдобива с право на участие в турнира CEV Challenge Cup. Нежеланието и на другите два състава в подреждането да играят в Европа препраща квотата за България към "сините" момичета, които завършиха пети в класирането. Така те неочаквано ще могат да усетят вкуса на европейските битки", се казва в съобщението в официалния сайт на Левски София.

"Не сме заслужили това участие с класиране и не бяхме планирали такова. В същото време считаме, че е недопустимо България да бъде представена в европейските турнири с брой отбори, по-малък от полагащия и се.

Ако имаме някакви претенции във волейбола и особено в женския, трябва да подхождаме отговорно към европейските участия и към ангажиментите, произхождащи от класирането във вътрешното първенство.

Ще намерим начин да осигурим нужното финансиране. Надяваме това участието в CEV Challenge Cup да бъде полезно и емоционално, особено за младите състезателки в отбора", коментира съпрезидентът на нашия клуб Давид Давидов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти