Перес: Беше трудно да следвам Мерцедес

Серхио Перес завърши днешната Гран При на Испания във Формула 1 на четвъртото място, но за него това бе прогрес, на фона на 11-та му стартова позиция.

След финала мексиканецът застана пред медиите и заяви, че днес му е било трудно да следва темпото не пилотите на Мерцедес, особено в моментите, в които той и пилотите на „Черните стрели“ Люис Хамилтън и Джордж Ръсел са били с гуми със сходен живот.

Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона
Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона

„Мисля, че днес задачата беше да ограничим пораженията. Беше трудно да следвам Мерцедес, особено когато бяхме с гуми със сходен живот. Ако искахме повече трябваше да поема повече рискове в първата обиколка, както го стори Джордж.

„Като цяло през целия уикенд усещах, че не сме на точното ниво. Надявам се да коригираме това преди Канада. Трябва да сме перфектни, за да имаме добро състезание. Мисля, че Канада ще бъде силно състезание за нас, ще бъде интересно“, каза Перес.

За Перес това бе втори пореден уикенд, в който той загуби много точки от съотборника си Макс Верстапен в битката за световната титла. Само в последните два старта мексиакенцът загуби 39 пункта от световния шампион и така разликата между тях набъбна на 53 точки.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти