Хасан срещу МакКолган на Диамантената лига в Лондон

Хасан срещу МакКолган на Диамантената лига в Лондон

Сифан Хасан и Ейлиш МакКолган ще премерят сили на 5000 метра на Диамантената лига в Лондон на 23 юли. По-рано през сезона организаторите обявиха, че на Олимпийския стадион в Лондон ще се появят още британските атлети Джейк Уайтман, Кийли Ходжкинсън, Джазмин Сайърс и Дина Ашър-Смит, както и международни звезди като Фемке Бол, Райън Краузър и Грант Холоуей.

МакКолган ще трябва да положи сериозни усилия, ако иска да надвие олимпийската шампионка на 5000 и 10 000 м Хасан.

“Развълнувана съм да се състезавам на пистата в Лондон още веднъж. Имах страхотно постижение на шосе в Лондон по-рано през годината и се наслаждавах да бъда подкрепяна от публиката на улицата, така че се надявам отново на страхотна атмосфера на стадиона в Лондон през юли. Преходът от шосе къс писта беше много лесен в първите състезания. Така че очаквам с нетърпение да видя какво мога да покажа на 5000 м”, сподели Хасан, която тази пролет спечели маратона на Лондон при дебюта си в дисциплината.

МакКолган спечели злато на 10 000 м и сребро на 5000 м на Игрите на Британската общност в Бирмингам през миналата година, а на Европейското в Мюнхен прибави сребро на 10 000 м и бронз на 5000 м. В последните години тя подобри рекордите на Великобритания във всички дисциплини от 5000 м до полумаратон.

“Винаги е много специално да се състезавам пред родна публика и бях щастливка, че имах възможността да го направя два пъти на Игрите на Британската общност през миналата година. Много съм развълнувана за 5000 м следващия месец”, каза МакКолган.

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти