Пламен Великов: Бронзовите медали кореспондират на селекцията и възможностите ни

Пламен Великов: Бронзовите медали кореспондират на селекцията и възможностите ни

Някои момчета ще попълнят мъжкия отбор на Добруджа 07 за новия сезон, коментира треньорът на селекцията под 18 години на добричлии

Отборът на Добруджа 07 (Добрич) приключи с бронзовите отличия в Държавните финали по волейбол на България за момчета под 18 години, които се проведоха в столичната зала "Панайот Пондалов". В малкия финал добричлии, водени от Веселен Великов и Пламен Великов, надиграха домакините от Славия с 3:0 и завършиха сед трите най-добри за своята възраст за настоящия сезон.

Треньорът Пламен Великов коментира за BGvolleyball.com постигнатия успех и заяви, че някои от бронзовите медалисти ще попълнят мъжкия отбор на Добруджа 07 от новия сезон.

Честити бронзови медали, как се чувствате трети в България?

Страхотно, много се радваме. Медалите са един много добър завършек на изминалия сезон.

Не е лесно да се вдигнеш след загуба на полуфинал, но вие успяхте да надиграете Славия?

Много труден и драматичен мач. И двата отбора  излязоха след негативната емоция от загубения полуфинал. Това бе тежък момент, да се преодолее разочарованието от отпадане на полуфинал. Трябваше да се намери нужната мотивация да се изиграе мача за бронзовите медали. Радвам се, че успяхме. Момчетата се вдигнаха и се събраха във важния момент. Поздравявам нашите състезатели и старши- треньорът  Веселин Великов, както и съперниците от Славия. Получи се хубав мач.

Коментар за изминалия финален турнир?

Изключително оспорван турнир. Резултатите в отделните срещи го показват. Много петгеймови битки и равнопоставеност. До  последния кръг от груповата фаза не се знаеше кои отбори ще играят на полуфинали. Трябва да си признаем, че там имахме и малко късмет..

Треперихте ли дали ще се класирате?

Разбира се. Но може би сме се потрудили и достатъчно, за да ни помогне късмета в този момент. Но наистина много драматичен мач между Черно море и Славия, от който зависеше крайната подредба в групата. Като цяло повтори се класирането от турнира за Купа България с подредбата на отборите. Но като цяло стана наистина един  много добър турнир с равностойност и това е много позитивно.

Ако съставът на Черно море бе победил Славия, вие отпадахте от четворката. Щяхте ли да се разочаровани?

Със сигурност. Коментирахме преди този мач, че по-голямо  е разочарованието, че ние имахме шанс в нашия мач с ВАСК да бием по-категорично с 3:0 или 3:1, а не да чакаме развоя на последния двубой. Ние водехме с 2:0 и 18:16  в третата част и се стигна до петгеймова битка. Затова по-скоро бяхме разочаровани от факта, че не успяхме да си завършим ситуацията, а оставихме това да решават други.

Завършихте с бронзови медали след известна пауза?

Да, мисля, че четири години минаха от последните отличия,  също бронзови, също  за тази възраст. Тогава финалите бяха в Добрич. Спрямо възможностите на нашия тим и селекцията, която сме направили, това отговаря напълно и е оптимално класиране.

Ще видим ли някои от тези момчета в мъжкия отбор на Добруджа?

Да, определено. Имаме подкрепата и разбирането на ръководството на ВК Добруджа и старши-треньора Дани Милушев. Още през настоящия сезон Николай Иванов, който получи индивидуална награда за сервис,  редовно попадаше в групата за мачовете и получаваше игрово време. Мисля, че направи едно нелошо впечатление като първи сезон при мъжете. А за следващата година сме предвидили Антонио Дончев да бъде втори разпределител, централният блокировач Георги Иванов също ще бъде включен. Имаме и други момчета, които ще попаднат също.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти