Николай Хаджииванов: Успяхме да защитим позициите си в оспорвани финали

Николай Хаджииванов: Успяхме да защитим позициите си в оспорвани финали

Левски София триумфира с шампионската титла на Държавните финали по волейбол за момчета под 18 години. На финала „сините“ надиграха Люлин с 3:1 гейма, в достоен завършек да един много оспорван  и интересен турнир, в който до последно не се знаеха участниците във финалната четворка.

В отсъствието на старши-треньора Андреа Буратини, който води националния тим за мъже под 21 години, младите левскари бяха водени от Христо Цветанов и Николай Хаджииванов.

Ето какво каза Николай Хаджииванов за BGvolleyball.com за спечеленото злато и изминалия турнир.

Честита титла! Дадохте гейм на Люлин, но спечелихте финалния мач?

Благодаря! Да, дадохме гейм на Люлин, но съперникът игра много сърцато. Получи се страхотен мач. Първите два гейма може би играхме по-дисциплинирано. В третата част, нормално е Люлин да тръгне да  играе „вабанк“  и съответно го спечели. Но в четвъртия гейм се върнахме на обичайното ниво и взехме победата.

Не тръгнахте по най-добрия начин в турнира, стартирахте със загуба. Това повлия ли в някаква степен?

Не, не повлия. Да, не тръгнахме с най-добрата си игра в началото. Имаме го това като навик, не знам защо се получава. Но след това показахме какво можем. Знаем как да се концентрираме и да свършим работата както трябва.

Изключително оспорван турнир, до последно не се знаеха финалистите. Коментар за надпреварата?

Турнир с много оспорваност и равнопоставеност се получи. Но аз съм много доволен от това нещо, защото означава едно силно първенство. Както и при по-малките, 16-годишните, и тук по същия начин има много изравнени сили. За мен  е много позитивно и много градивно за всички състезатели.

Симеон Николов стана MVP на финалите за юноши до 18 години
Симеон Николов стана MVP на финалите за юноши до 18 години

Може ли да се каже, че присъствието на Симеон Николов даде разликата?

Съгласен съм, при всички  случаи неговото присъствие се забелязва със сигурност. Може би като спокойствие на всички останали, определено, да.

Удовлетворен ли си от сезона?

Да, удовлетворен съм, защото доста усилия хвърлихме и успяваме да защитим позициите си. Доволен съм, особено  в един сезон с толкова близки и изравнени възможности.

Какво ти предстои от тук нататък?

След няколко дни започва подготовката на националния отбор за юноши под 17 години, където ще бъда помощник треньор на Десислава Величкова. Надявам се, че ще се подготвим добре за предстоящото европейско първенство през юли. Натам са всички надежди в момента.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти