Гледай на живо

"Sportal studio live": Какво е настроението в лагера на Лудогорец преди битката с Нордселанд - на живо с включване от "Фарум Парк"

Теодор Богданов: Свършихме една добра работа през изминалия сезон

Теодор Богданов: Свършихме една добра работа през изминалия сезон

Голямата оспорваност на финалния турнир показва, че не само се работи по клубовете, но и че се действа правилно. Вървим в една посока така да се каже, коментира треньорът на ВК Люлин

Волейболистите на Люлин (София) завършиха със сребърните медали на Държавното първенство по волейбол за момчета под 18 години. Успехът е голям, тъй като вицешампионската титла е първа за клуба в тази възраст. Тимът, воден от Теодор Богданов мина през иглени уши, но пребори конкуренцията, за да се изправи срещу лидера Левски на финал. В спора за титлата люлинци успяха да вземат гейм на „сините“, вдигнаха градуса на напрежението в зала "Панайот Пандалов", но в крайна сметка отстъпиха с 1:3 гейма, като приключват втори в България.

Старши-треньорът на Люлин Теодор Богданов заяви, в интервю за BGvolleyball.com, че сребърните медали са индикатор за една добре свършена работа.

Честити сребърни медали!

Благодаря! Среброто е страхотен успех за ВК Люлин и всички сме щастливи от този факт.

Взехте гейм на Левски, стана добър финален мач, твоят коментар?

Взехме гейм, което е много хубаво. Опитахме се да се противопоставим максимално. Седмица по-рано победихме Левски за Купа България в тази възраст. За жалост сега не успяхме да повторим това. Радвам се, че момчетата устискаха в този турнир. Показаха характер. Да имаше и напрежение. Все пак някои от тях играха за първи път на такъв финал. Това донякъде допринесе за ситуацията. Но аз съм много щастлив и много доволен от играта, която показаха. И най-вече, че успяхме да завършим с медали в обстановката на много трудни финали.

Всеобщата оценка е, че това бе изключително оспорван турнир, какъвто скоро не се бе случвал. Твоето мнение?

Така е. Имаше изравненост на силите в груповата фаза и не се знаеше до последно кои отбори ще се класират за полуфинали. Тази оспорванст е много хубава. Вижда се, че не само се работи, но и че се действа правилно. Вървим в една посока така да се каже. Вече въпросът е кой ще устиска чисто психологически и ще направи по-малко грешки в най-важните моменти.

Вие също бяхте в такава ситуация, успяхте да победите ЦСКА в груповата фаза буквално в последния мач и да се класирате на полуфинали?

Много се радвам от успеха в този двубой. Беше много труден, но се преборихме. Успяхме да се съберем и показахме повече характер от „червените“. Да, имаше ситуации, които бяха спорни, но запазихме хладнокръвие и съответно успяхме да излезем крайния победител.

Удовлетворен ли си от този сезон?

Разбира се, чувствам се щастлив. Селекциите, които водя се класираха за Държавни финали и това само по себе си е показател. Спечелихме сребърните медали с момчетата под 18 години, второ място на Купа България за тази възраст, както сме сред осемте най-добри за юноши под 20 години. Смятам, че свършихме една добра работа през този сезон.

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти