Алонсо: Ще ги смачкаме в Канада

Фернандо Алонсо и Астън Мартин регистрираха своето най-слабо състезание от началото на годината по време на Гран При на Испания, в която испанецът финишира едва седми, а неговият съотборник Ланс Строл се класира на шестото място.

Проблемите на Алонсо започнаха още в началото на квалификацията, когато той мина през зоната за сигурност на последния завой и счупи пода на своя автомобил. Въпреки тези поражения двукратният световен шампион успя да се пребори с деветото място в квалификацията и след наказанието на Пиер Гасли той потегли осми.

Алонсо: Нямахме достатъчно добро темпо
Алонсо: Нямахме достатъчно добро темпо

Въпреки това разочароващо представяне пред родна публика Алонсо остава оптимист и се закани, че неговият тим ще отговори на този удар още в Канада в края на другата седмица. Той също така добави, че британският екип е планирал голям пакет с подобрения за Гран При на Великобритания на „Силвърстоун“.

„След като стартирахме назад аз успях да възстановя част от загубите, но само до някъде. И Ръсел, и Чеко бяха по-бързи от нас днес, така че имахме много работа за вършене. Гледайки шампионата при конструкторите да, Мерцедес взеха повече точки от нас, но ние взехме повече точки от Ферари.

„Но, ако имахме нормална квалификация, щяхме да стартираме до Хамилтън. Мисля, че това състезание беше изключение, още в Канада ще ги смачкаме. Там ще имаме малко подобрения, а след това на „Силвърстоун“ по-сериозни. Всичко ще зависи от това, когато нашите съперници ще имат нови части“, обясни Алонсо пред медиите след финала на вчерашното състезание.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти