Започна Европейското по снукър в Албена

Започна Европейското по снукър в Албена

Курортният комплекс Албена има привилегията за първи път да домакинства на цели четири различни европейски първенства по снукър през месец юни.

От 5 до 9 юни на българското черноморие ще се изиграе индивидуалното европейско първенство за жени и ветерани (над 40-годишна възраст).

От 8 до 11 юни Албена ще приеме атрактивния шампионат на Стария континент по снукър с шест червени топки.

На 11 и 12 юни пък е ред за набиращия все по-голяма популярност бърз формат Shoot Out.

Отборното европейско първенство за жени, мъже и ветерани пък ще се проведе между 12 и 17 юни.

Всички гореизброени турнири ще се разиграят в зала “Перуника” в центъра на Албена, а играчите ще престоят в петзвездния “Flamingo Grand Hotel”.

На 10 юни от 10 часа сутринта се проведе и годишното общо събрание на Европейската билярд и снукър асоциация. Президентът ѝ Максим Касис в компанията на председателя на Българска снукър федерация Олег Велинов официално откриха шампионатите в Албена.

Българска снукър федерация с удоволствие приветства посещението на легендата Марк Уилямс, който ще изиграе демонстративни мачове с изявени български състезатели в зала “Перуника” на 8 юни като част от рекламата на европейското първенство. Великият уелски майстор на щеката ще бъде на зеленото сукно от 21 часа в четвъртък за мач във формат 3 от 5 фрейма срещу финалиста от Европейското за юноши до 16-годишна възраст Максим Костов. След това предстои мач на двойки между тандема Уилямс и Лий Уокър срещу Велиан Димитров и Виктор Илиев.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти