Борислав Велев вече прие ново предизвикателство

Борислав Велев вече прие ново предизвикателство

Професионалният боксьор Борислав Велев Рой (12-0) заяви, че приема ново предизвикателство. Само два дни след победата над Григор Саруханян (19-7) на MaxFight 54 25-годишният боксьор заяви, че е готов да се изправи срещу Спас Генов (12-0).

Бургазлията Генов предизвика Рой с публикация в социалните мрежи само няколко часа след победата с ТКО в осмия рунд над Саруханян.

„Хвърлям ръкавица на момчето от гаража Боби Велев – заяви бургазлията. – Нямам нищо лошо срещу него, но знам, че ще се уплаши и ще избяга от мен, пенсионера. Ще го бия и него, и Саруханян с една ръка. Един след друг. При това, след като съм излязъл от дискотека.“

Рой нокаутира Саруханян в една от най-паметните битки в България на MAX FIGHT 54
Рой нокаутира Саруханян в една от най-паметните битки в България на MAX FIGHT 54

Отговорът на Велев дойде в неделя сутрин в епизод на Спортната джунгла с Оги Георгиев.

“Още сега съм готов, а излизам от дискотека. Да свали на 76 килограма и го чакам. Добър боксьор е. Много се зарадвах за това предизвикателство. Респект и уважение към него”, каза Рой, а след това се закани, че ще покаже на всички какво ще направи с Генов на ринга.

Последната битка на Генов бе през 2019-а. Тогава той надделя с единодушно съдийско решение над Леван Шониа в пловдивската зала Колодрума.

Спас Генов е готов да се бие с неговата лека-тежка категория (79,400), но няма намерение да сваля килограми. 

„Ако Велев е навит, може да го направим на някое от следващите шоута на Max Fight или на друго място“, допълни бургазлията.

“Не знам дали ще може с една ръка да ме победи. Да не ме подценява. Няма как да се кача до 79, така че да свали на 76”, отговори на предложението Велев.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти