Рой нокаутира Саруханян в една от най-паметните битки в България на MAX FIGHT 54

Рой нокаутира Саруханян в една от най-паметните битки в България на MAX FIGHT 54

Борислав Велев - Рой постигна най-значителната победа в кариерата си, след като нокаутира Григор Саруханян в главната битка на MAX FIGHT 54.

Велев беше по-активният от двамата от самото начало и пласира много повече комбинации, които му издействаха стратегическо предимство. Изключително сърце обаче показа Саруханян, защото беше пращан в нокдаун три пъти, а съумя да се изправи и да се върне в боя.

Рой доминираше от началото до края и си заслужи всички възможни позитиви от края на дуела, включително целия хонорар, за който двамата се бяха предварително разбрали.

"Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха! Затова го правим с Гришата! Респект и уважение към него. Ще се радва на неговите години да съм толкова бърз", заяви Рой.

Велев прати съперника в нокдаун в края на първия рунд с чудесен ляв ъперкът в тялото, което би следвало да му донесе сериозно предимство в очите на съдиите. Въпреки тежкото поражение, Саруханян се изправи и показа голямо сърце, за да продължи битката.

Ляв прав и дясно кроше бяха последвани от още канонади на Рой, който определено водеше в резултата на пласирани значими удари. В последните 30 секунди над дясната вежда на Григор беше отворена аркада, която реферът на ринга трябваше да почисти.

Наказателната акция на Рой продължи в третия рунд и Саруханян беше разклатен, а и се нуждаеше от медицинска помощ за кръвотечението над окото. Подкрепата към него беше страхотна, но той изпитваше проблеми на ринга и можеше да се чувства сякаш изостава в очите на съдиите.

Саруханян се озова на пода отново в края на четвъртия рунд, но все пак намери сили да се задържи на крака при оставащи 45 секунди. След това Велев си загуби гумата и играта се накъса дотолкова, че да могат двамата да си вземат глътка въздух.

Следващите два рунда преминааха в равностойно разпределение на инициативата и с по-малко нанесени отчетливи точни удари. И двамата бойци пропуснаха добри шансове да нанесат жестоки попадения.

В последната минута на седмия рунд Саруханян беше пратен в нокдаун след комбинация от крошета в полза на Велев. Независимо от поетите поражения, Григор продължи битката и отново засвидетелства невероятно желание за победа. Рой направи акция в края на рунда, но нямаше същия успех, както в предишните минути. Все пак, той седна на стола си с усещането, че в очите на съдиите има предимство.

Три-четири поредни леви крошета пак повалиха Саруханян и вече арбитърът трябваше да прекрати срещата и да оповести победителя - Борислав Велев.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти