Камен Георгиев и Павел Милев предложиха кърваво зрелище на RPC 5

Камен Георгиев и Павел Милев предложиха кърваво зрелище на RPC 5

Един от пионерите на българския ММА Камен Георгиев (28-13-1) и мощният нокаутьор Павел Милев (3-0) вдигнаха публиката в “Колодрума” на крака по време на събитието Real Pain Challenge 5: Unstoppable.

Двамата премериха сили в една от основните битки на бойната гала, която се проведе на 3-и юни (събота) в Пловдив. По-опитният Георгиев започна битката без да бърза да се втурва в атака, а по-скоро се опитваше да отбелязва точни удари от дистанция и да се движи.

Милев атакуваше на интервали с мощни атаки с крошета. И двамата бойци изпитаха трудности да нанесат точни удари в началото на двубоя, но все пак състезателят на ММА Варна отмъкна рунда с няколко точни крошета в главата и тялото на Георгиев.

Втората част започна по-динамично и двамата бойци поемаха повече рискове в атака, като атакуваха не само с боксови комбинации, но вкарваха и лоу кикове. На няколко пъти Каменов изгуби баланс след крошетата на Милев, но не показваше, че е ранен и дори приканваше с жестове с ръцете по-младият му съперник да продължи да атакува.

В третата част Георгиев знаеше, че трябва да натисне газта и започна да търси не само нанасянето на удари, но и да пренесе двубоя на земята. В един от опитите си да скъси дистанцията и да атакува, той беше засрещнат с тежко дясно кроше, което го прати на земята. Милев се нахвърли върху него в опит да приключи двубоя, но опитният Георгиев умело използва захватите си на земята в затворен гард, за да успокои играта и да се възстанови. В една от следващите размени треньорът на Боен Клуб България успя да захване врата на Милев и се опита да го откаже със задушаваща техника “гилотина” от доминантна позиция маунт. Милев показа воля за победа и самообладание и се спаси от събмишъна, но след това бе засипан с тежки удари. Варненецът се обърна, за да се защити от лавината от удари, което откри още една възможност за Георгиев да приключи сблъсъка със събмишън. И този негов опит бе защитен от Милев, а и последният гонг удари в този момент.

След петнайсет минути здрава битка за победител бе обявен Павел Милев с 2-1 съдийски гласа.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти