Промениха състава да комисарите този уикенд след оплакване на Хаас

Промениха състава да комисарите този уикенд след оплакване на Хаас

Вчера ръководителят на Хаас Гюнтер Щайнер се изказа твърдо против стюардите във Формула 1. Повод за критиките на италианеца стана наказанието на Нико Хюлкенберг от Гран При на Монако миналата седмица. Тогава германецът бе санкциониран с 5 секунди след изпреварването си срещу Логан Сарджънт в първата обиколка на състезанието.

При атаката на германеца се стигна до лек контакт между двамата, който бе и причината комисарите да дадат това наказание. Според Щайнер обаче това решение е доста спорно, тъй като според него контакт между Хюлкенберг и Сарджънт няма.

Освен това Щайнер сподели мнението си, че Формула 1 се нуждае от едни и същи стюарди, които да пътуват до всяко състезание. В момент всеки уикенд има различни комисари, което води до много непостоянни решения от един уикенд към следващия за наглед сходни ситуации.

Заради тези коментари на Хаас представители на отбора бяха привикани от комисарите на Гран При на Испания, за да дадат обяснения. Освен това един от стюардите този уикенд – Феликс Холтер, който бе стюард и в Монако миналата седмица, е решил да оттегли от Гран При на Испания, за да няма конфликт на интереси. Неговото място ще бъде заето от Матю Селей.

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти