Волф: Договорът на Люис е готов!

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф обяви, че на практика новият договор на Люис Хамилтън с тима е готов и всички условия по него са договорени.

Настоящият контракт на 7-кратния световен шампион с Мерцедес изтича в края на този сезон, а Хамилтън и Волф говорят за подновяването му от есента на миналата година. След това дойде началото на преговорите преди старта на сезона, но доскоро се смяташе, че няма особено сериозен прогрес в дискусията.

Наскоро в британската преса се появиха информации за щедра оферта от страна на Ферари към Хамилтън, но пилотът и Волф опровергаха тези спекулации.

Бътън: Мерцедес ще плати колкото трябва на Хамилтън
Бътън: Мерцедес ще плати колкото трябва на Хамилтън

„Разбира се, че Люис няма да премине във Ферари – заяви Волф пред британския Channel 4. – Договорът му е готов. Остана само да поставим датата и да го подпишем.”

От Мерцедес обещаха още много подобрения за W14
От Мерцедес обещаха още много подобрения за W14

Волф допълни, че двамата с Люис буквално не са имали време да се видят преди състезанието в Монако, но след Монте Карло графикът им е позволил да прекарат повече време в обсъждането на последните подробности и сега се чака датата, на която Мерцедес ще обяви, че Хамилтън остава в тима.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти