Камерън Нори иска видеоповторения в тениса

Камерън Нори иска видеоповторения в тениса

Британският тенисист Камерън Нори призова за въвеждането на видеоповторения в тениса, след като в мача между него и французина Люка Пуй от втория кръг на Откритото първенство на Франция имаше двойно тупване на топката, което не бе забелязано от съдията на стола Ева Асдераки.

Любопитното в случая бе, че грешката на Асдераки ощети Пуй и точката бе присъдена Нори, заради което британецът бе освиркан от френската публика.

След двубоя Нори заяви, че не е бил сигурен дали топката наистина е ударила два пъти земята, заради което би приел с радост решаването на подобни казуси от страна на системата за видеоповторения.

"Мисля, че това ще бъде чудесно. Имаме технологията, с която да направим това възможно. Не знам защо тя не се използва", каза Нори след победата си с 6:1, 6:3, 6:3.

"Има турнири, на които технологията "ястребово око" е налична за телевизионните зрители, но не и за съдиите. Мисля, че тя може да се използва. Всеки прави грешки, съдиите също. Това беше трудно отсъждане, което трябва да се вземе на момента. На повторения се вижда, че съдийката бърка", добави британският тенисист.

Неговият съперник Пуил се възмоти от липсата на отговорност у съдиите и заяви, че играчите не трябва да бъдат глобявани за всяко нещо.

"Ако счупиш ракетата си, това е глоба от 15 000 долара. Но ако съдията сбърка, за него няма последствия. Тя направи грешка, която може би повлия на хода на мача. Но няма никакво значение, тя и утре ще бъде на съдийския стол", оплака се французинът.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти