Рованпера: Не мисля, че мога да спечеля в Сардиния

Световният рали шампион Кале Рованпера прогнозира, че и тази година няма да може да спечели рали “Сардиния”, което през настоящия сезон е шести кръг от WRC. Рованпера ще стартира първи по етапите и ще чисти пътя за своите съперници, което според него, го лишава от шанс за победата.

Миналата година Кале стартира първи по етапите като лидер в шампионата и финишира пети, а победата взе Ойт Танак, който все още беше пилот на Хюндай. Сега обаче прогнозата на Кале може много бързо да се промени ако времето за уикенда се запази същото като по време на опознаването на етапите, когато валя и пътищата бяха мокри и кални.

Но през 2021 Себастиен Ожие успя да спечели в Сардиния, въпреки че стартира пръв. Сега обаче и Ожие обясни, че ще е почти невъзможно да вземе първото място.

“Не мисля, че мога да спечеля в Сардиния - обясни Рованпера. -Това е единственото рали в календара, което не харесвам. Състезанието ще е тежко, но ще се опитаме да направим добър уикенд и да постигнем максимално добър резултат. Но тъй като ще чистим пътя, още от петък ще губим време по етапите.”

Ожие: Маратонската отсечка прави рали “Сардиния” по-вълнуващо
Ожие: Маратонската отсечка прави рали “Сардиния” по-вълнуващо

В Сардиния и Кения за Тойота ще кара и Ожие, като това са двете ралита, които ще определят дали Себ има реален шанс за девета световна титла и дали ще увеличи програмата си този сезон.

Ситроен: Няма да се връщаме в WRC
Ситроен: Няма да се връщаме в WRC

Рали “Сардиния” стартира в четвъртък вечер с първата отсечка в Олбия.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти