Ожие: Маратонската отсечка прави рали “Сардиния” по-вълнуващо

8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие се завръща в WRC този уикенд за рали “Сардиния”, 6-и кръг за сезона и това състезание може да се окаже решаващо за шансовете на французина да се бори отново за титлата. Ожие ще кара в Сардиния и Кения и се очаква след края на юни да е ясно дали ще увеличи стартовете си тази година.

Французинът има две победи през 2023 и заема третото място във временното класиране, въпреки че се състезава с ограничена програма, която се потвърждава от него и Тойота състезание за състезание. Сега обаче стигаме до етапа, в който важните решения вече няма да могат да се отлагат. А преди началото на ралито Ожие обясни, че би искал да е по-назад в класирането, за да има по-добра стартова позиция, тъй като сега ще потегли трети по отсечките.

“Сардиния” е рали, което се научих да обичам - обясни пилотът на Тойота. - В началото ми беше много трудно, но с годините се научих как да контролирам състезанието. Имам хубави спомени от 2021 от рали “Сардиния”, когато успях да спечеля, въпреки че стартирах първи по етапите в първия ден, но сега това няма да е възможно.”

Тойота потвърди Ожие за рали "Сафари"
Тойота потвърди Ожие за рали "Сафари"

Ожие, подобно на другите пилоти, акцентира на 50-километровата отсечка “Монте Лесно”, която се кара два пъти в петък.

Тиери Нювил с важно напомняне към WRC
Тиери Нювил с важно напомняне към WRC

“Това определено ще е голямо предизвикателство - призна французинът. - Но аз обичам такива изпитания, този етап добавя още вълнение към състезанието. Както и това, че ще трябва повече да пазим гумите. Предстои интересно рали.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти