Тиери Нювил с важно напомняне към WRC

Тиери Нювил с важно напомняне към WRC

В началото на тази седмица Питър Тул от промоутъра на Световния рали шампионат (WRC) успя да развълнува феновете на спорта с информацията, че той и ФИА преговарят с автомобилни компании, които имат интерес за влязат в WRC. Тул дори посочи, че може да очакваме до трима нови участници в WRC, където сега се състезават заводските отбори на Тойота и Хюндай, както и М-Спорт, който отново получава подкрепа от Форд.

“Работим по въпроса. Говорихме с рали директора на ФИА Андрю Уитли с всеки един автомобилен производител, който е показал и най-малък интерес към WRC - обясни Тул. - Имаме две или три възможности, като продължаваме да преговаряме.”

Това веднага породи поредица от спекулации кои може да са автомобилните марки, които може да видим в близко бъдеще в WRC, като най-вероятно в тази група са Пежо, Шкода, Алпин, Ланча, ФИАТ, Опел, Алфа Ромео, Ситроен и Субару. Разбира се, от марките на Стелантис изборът е най-голям, но определено предстоят интересни дискусии.

Абитебул: WRC изостава много от Формула 1
Абитебул: WRC изостава много от Формула 1

Как обаче реагира на тази информация звездата на Хюндай Тиери Нювил, който се включи по темата за потенциалните нови участници в WRC.

Хюндай обяви пилотите си за рали "Сардиния"
Хюндай обяви пилотите си за рали "Сардиния"

“Грешен въпрос - беше неочакваният отговор на Тиери в Туитър. - Могат ли промоутърът и ФИА да задържат сегашните участници, които са двама и половина, да останат ангажирани към WRC?”

Ожие: В Сардиния няма да чистя пътя
Ожие: В Сардиния няма да чистя пътя

Вече се появи информация, че Шкода, Алпин и Стелантис имат изисквания към промените в правилата в WRC, като се предполага, че за 2025 ще има лека еволюция в техническите правила на сегашните Rally1 коли.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти