Перес се извини на Ред Бул за "неприемливата" грешка в Монако

Серхио Перес ще иска максимално бързо да забрави изминалия уикенд за Гран При на Монако, който за него бе изпълнен с грешки.

Проблемите на мексиканеца започнаха още в квалификацията, в която той се разби в стената на първия завой и трябваше да стартира последен днес. В самото състезание по улиците на Княжеството Перес направи общо пет спирания в бокса, като в две от тях той трябваше да сменя предното си крило. В крайна сметка той финишира на 16-то място и не взе нито една точка от седмия кръг за годината. 

Верстапен оцеля при внезапния дъжд и заслужено триумфира в Монако
Верстапен оцеля при внезапния дъжд и заслужено триумфира в Монако

След финала мексиакенцът се извини на отбора на Ред Бул за „неприемливата“ грешка в квалификацията, която провали целия му уикенд в Монако. След него Перес, който спечели в Княжеството преди година, се отдалечи на 39 точки от съотборника си Макс Верстапен в битката за световната титла. При отсъствието на Перес от челото световният шампион почти нямаше конкуренция днес и заслужено спечели.

„Платих цената за грешката в квалификацията. Тя беше много скъпа и аз се извинявам на целия отбор, защото е неприемливо да се допускат такива грешки. Трябва да продължа и да се поуча. Не мога да си позволя още един нулев уикенд в битката за титлата“, каза Перес пред медиите.

„Движех се добре днес, но за съжаление настигнах трафика рано. След това дойде и дъждът, а ние бяхме от последните, които спряха в бокса. След това се ударих в стената, беше каша. Магнусен просто наби спирачките на изхода от шикана, нещата бяха ужасни. Но когато си в такава позиция трябва да поемаш рискове“, добави мексиканецът, коментирайки днешното си състезание.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти