Сабаленка: Разбирам решението на Костюк да не ми подаде ръка

Сабаленка: Разбирам решението на Костюк да не ми подаде ръка

Арина Сабаленка прояви разбиране към решението на украинката Марта Костюк да пропусне обичайните ръкостискания след мач, когато играе срещу руски и беларуски тенисистки след нахлуването на Русия в нейната страна Украйна.

Освирквания можеха да се чуят от малобройната публика на Корт Филип Шатрие, когато Костюк напусна корта след загуба с 3:6, 2:6, състезателката от Беларус.

Костюк по-рано каза, че няма да се ръкува със съпернички от  Русия и Беларус след т.нар. "специалната военна операция", която Москва провежда в Украйна.

"Разбирам защо не ни подават ръка. Мога да си представя, ако ни подадат ръка, каква ще е реакцията от украинска страна. Разбирам, че това не е лично", каза Сабаленка.

"Да, не можах да разбера какво става и защо публиката реагира с освирквания. Защото всички знаехме, че украинските момичета няма да ни подадат ръка, така че това не е изненада за нас, но вероятно публиката днес беше изненадана. Те го възприеха като неуважение към мен като играч, затова я освиркваха. Първо си помислих, че мен освиркват. Тогава разбрах какво се случва и благодарих на публиката", каза Сабаленка.

Сабаленка каза, че руските и беларуските спортисти не подкрепят войната.

"Как да подкрепим войната? Никой нормален човек никога няма да я подкрепи. Ако можеше да повлияем по някакъв начин на войната, ако можеше да я спрем, бихме го направили. Но за съжаление не е в нашите ръце", каза още тенисистката от Беларус.

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти