Роджър Федерер посети Румъния

Роджър Федерер посети Румъния

Роджър Федерер беше засечен на летището "Хенри Коанда" в Букурещ. Бившият швейцарски тенисист е посетил румънската столица, за да заснеме реклама за Мерцедес-Бенц, научи БТА.

Федерер има подписан договор с германската автомобилна компания до 2027 и получава възнаграждение от 5 милиона евро годишно от началото на това сътрудничество, отбелязват румънските медии.

Първоначално Роджър Федерер е трябвало да се срещне и с румънския тенисист Илие Нъстасе (76 години) - бивш номер едно в света от 23 август 1973 година до 2 юни 1974, първият тенисист в историята на тениса, който става номер едно. Нъстасе е поканил Федерер да заснеме сцени за неговия документален филм "Nasty", но в последствие швейцарецът е решил да приеме Нъстасе в родината си.

Роджър Федерер не остана дълго в Румъния. От Букурещ той излетя за Дубай, където има планирана друга промоционална среща. Посещението му в Букурещ беше увековечено от румънската гранична полиция на страницата във Фейсбук. Служител на летището се снима със звездата.

41-годишният Роджър Федерер се оттегли от тениса в края на миналата година. По време на кариерата си швейцарецът натрупа състояние от 550 милиона долара, информира Форбс.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти