Болки в гърба спират Ламонт Джейкъбс от участие в Диамантената лига в Мароко

Болки в гърба спират Ламонт Джейкъбс от участие в Диамантената лига в Мароко

Болки в гърба ще спрат олимпийския шампион Ламонт Джейкъбс от участие в бягането на 100 метра от Диамантената лига по лека атлетика в Рабат, съобщава агенция Ройтерс. 28-годишният италианец трябваше  да направи дългоочакван дуел със световния първенец Фред Кърли, но първото му състезание на открито за годината се отлага.

Джейкъбс получи и травма в бедрото през миналата година, заради която се оттегли преди полуфиналите на световното първенство.

"Налага ми се да пропусна първия спринт на 100 метра и дуела с Кърли в Рабат, въпреки че чаках с нетърпение състезанието. Причината е, че имам болки в лумбалния гръбначен стълб и се опитвам да се възстановя възможно най-бързо", казва той в официално изявление.

"Не става въпрос за сериозна контузия, а за малък проблем, но и така няма да мога да бягам в Мароко. Предизвикателството просто се отлага за малко".

Американецът Кърли започна сезона в Диамантената лига с победа на 200 метра в Доха по-рано през годината. Следващото състезание е във Флоренция на 2 юни и Джейкъбс е заявен за него.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти