България завърши с пето място световното първенство по вдигане на тежести за кадети

България завърши с пето място световното първенство по вдигане на тежести за кадети

С петото място на Ангел Георгиев при супертежките завърши българското участие на световното първенство по вдигане на тежести за кадети в албанския град Дуръс.

В категория над 102 килограма 15-годишният български представител направи три перфектни опита в изхвърлянето – 130, 134 и 137 килограма, което му отреди пето място в движението, на 10 килограма от лидера Али Мохамад от Сирия.

След паузата Георгиев започна със 165 килограма, после премина без проблем и през 172 килограма, за да завърши състезанието с единствения си неуспешен опит на 174 килограма. Това му отреди четвърто място в изтласкването – с равен резултат с медалиста Ю Чен Ван, но представителят на Тайван заслужи бронза, тъй като вдигна пръв 172 килограма.

Пето място и в крайното класиране за Георгиев с двубой 309 килограма, толкова има и Али Мохамад, но това че пръв събра този общ сбор нареди сириеца пред българина. Шампион с 320 килограма двубой е грузинецът Иракли Векуа, пред арменеца Гадик Мкртчян с 313 килограма, а бронзът е за Ю Чен Ван с 310 килограма.

Равносметката на България от световното първенство е две пети места на Танислав Ангелов в категория до 96 килограма и на Ангел Георгиев в категория +102 килограма, шесто на Нино Симеонов в категория до 55 килограма, както и едно 12-о място на Исус Кирилов в категория 49 килограма.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти