Най-добрите ни петобойци ще участват на Държавното този уикенд в София

Най-добрите ни петобойци ще участват на Държавното този уикенд в София

Тази събота и неделя на стадион „Академик“ в София ще се проведе Държавният шампионат по модерен петобой за младежи и девойки до 21 години, мъже и жени. Първенството е основно и много важно състезание преди Европейското в Литва и Световната купа у нас през месец май.

Националите ни имат от началото на годината нов главен треньор и това е Алексис Пантазидис от Гърция. Именно той подготвя ежедневно атлетите ни и по негова програма се провеждат заниманията по модерен петобой. Най-добрите ни състезатели начело с Тодор Михалев,Денис Колев, Емил Грозданов, Радослав Стойчев, Любомир Германов, Томас Григоров, Ралица Митева, Теодора Маринова, Никол Иванова и Антонина Начева ще участват на предстоящия национален шампионат в четири дисциплини- фехтовка, плуване, бягане и стрелба. От тяхното представяне зависи и избора на Пантазидис за националния отбор за Европейското до 21 години и Световната купа в София за мъже и жени от 9 до 14 май. Тя ще се проведе на спортен комплекс „ Дианабад“ .

„ Всички полагат голямо старание и дисциплина по време на тренировките. Доволен съм от тях. Преди да дойда в България добре бях разучил потенциала с който разполагате в модерния петобой и знаех къде идвам. Има много талантливи състезатели. Работим ежедневно и се надявам добрите резултати и класирания от големи първенства да дойдат. Опитът ми от работата в Гърция като треньор по петобой много ми помага. Благодаря на българската федерация за доверието и условията, които са създали за тренировъчна дейност. Сега ни предстои Държавното първенство и след него ще направя обстоен анализ за всеки един от състезателите и тяхното представяне. После идва Европейското до 21 години в Литва и Световната купа в София, която е от изключително значение за нас. Мисля, че вървим в правилната посока и с много труд, тренировки и желязна дисциплина ще постигнем успехи заедно“, сподели Алексис Пантазидис.

Състезанията от програмата на Държавния шампионат започват в събота от 13:30 часа с дисциплината фехтовка, а в неделя сутринта е плуването . След него е бягането и стрелбата, които ще бъдат разделени в няколко серии. Очаква се награждаването на призьорите да бъде около 12:30 часа в неделния ден, 2 април. Достъпът за публика в басейна, залата и стадион „ Академик“ на 4 км. е свободен за зрители.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти