Министър Иван Шишков: Въпрос на дни е спортната зала "Арена Бургас" да получи Акт 16

Министър Иван Шишков: Въпрос на дни е спортната зала "Арена Бургас" да получи Акт 16

Спортната зала "Арена Бургас" може да получи Акт 16 и месец след срока, поставен при последната инспекция на съоръжението в края на миналата година. Надяваме се в края на април да имаме всички документи, даващи право на експлоатация. Това обяви в Бургас служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който направи нова инспекция на спортния обект, заедно с представители на местната власт.

"Съвсем скоро комисията от Дирекция "Национален строителен контрол" трябва да започне работа по въвеждане на сградата в експлоатация. Това, което в момента се правеше като довършителни работи, се наложи заради монтирането на пистата по лека атлетика. Залата е предвидена така, че в нея да могат да се практикуват различни видове спортове. Тоест, когато има необходимост за писта по лека атлетика, тя ще се монтира. Когато има необходимост от терен за волейбол, се прави терен за волейбол", каза Шишков.

По думите му последното актуване на сградата може да се случи и по-рано от края на април.

"Предполагам, че в рамките на 20-30 дни ще може да се приключи процедурата за получаване на Акт 16. Може да отнеме и две седмици. Но това, което днес видях, е различно от това, което видях преди няколко месеца. Забавяне от месец не е толкова фатално, важно е съоръжението да е добре изпълнено и да работи добре. Това е може би първата зала, която е построена от много години насам. Тя дава възможност за състезания по лека атлетика, така че това е изключителна придобивка не само за Бургас, но и за страната", каза още служебният регионален министър.

Последната инспекция, която Иван Шишков направи на обекта, бе през ноември миналата година. Тогава той обяви, че спортната зала "Арена Бургас“ ще бъде отворена частично до два месеца.

Заедно със заместник-министъра на спорта Петър Георгиев, министър Шишков разгледа отново основния блок на залата и тренировъчните площи. Заедно с тях бе кметът на Бургас Димитър Николов и заместникът му по строителните въпроси инж. Чанка Коралска.

Освен спортната зала в Бургас, днес министърът инспектира и Северния обходен път на града, който бе пуснат частично в края на декември. По-късно Шишков ще се запознае на място и със състоянието на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна", за която бяха отпуснати държавни средства за спешен ремонт.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти