Христо Апостолов пред Block Out: Толкова оспорвано първенство не е имало от 30 години

Оперативният директор на Националната волейболна лига (НВЛ) Христо Апостолов бе гост в днешното издание на волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“Говорих наскоро с ветерани в родния волейбол и те ми споделиха, че толкова оспорвано волейболно първенство при мъжете не е имало от от много отдавна. Подобен случай не е имало от далечната 1992 година. Славия, Левски и ЦСКА, а в началото на сезона и Балканкар (Трън), но на полусезона са отпаднали от възможността да се борят за атакуване на медалите. Над 30 години! Сега обаче 7 отбора се борят за първото място”, заяви Христо Апостолов специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

6 "BLOCK OUT" с гост Христо Апостолов

”В интерес на истината катализатор за това оспорвано първенство това е проектът “Пазарджик”. С вкарването на финансови средства, организация, с привличането на големи имена и качествени играчи. Нормално бе в един момент апетитът да се прехвърли и към другите клубове. Така в един момент се получиха добри селекции и в доста от отборите.

Левски първоначално се очакваше, че отборът ще е в средата на първенството, но се видя, че тези млади момчета и опитни играчи направиха сплав, с която Левски завърши на второ място в редовния сезон.

Виждаме какво се случва с ЦСКА. Отбор, който се коментираше, че ще е извън шестицата, а видяхме какво направи…

За Нефтохимик вече стана ясно, че са водачи със 17 поредни победи.

Виждаме и Берое, който през миналата година на практика бе изпаднал и се спаси след плейаут. Виждаме сега какво прави в първенството. Факт е, е че те привлякоха двама опитни играчи като Венцислав Рагин и Спас Байрев, което веднага даде резултат. Берое победи ЦСКА в София, Левски в Стара Загора. Не изключвам възможността да поднесат някоя изненада и сега. В Берое организацията е на супер ниво.

Да не пропуснем отбора на Монтана. Започна много силно беше лидер, играеше един по-различен волейбол. С напускането на Мирослав Градинаров и контузията на Любослав Симеонов, нещата се промениха коренно, но сега предстоят плейофи.

Невероятно, но 6 отбора бяха лидери през сезона. Берое, Левски, Монтана, Хебър, ЦСКА, но единствен от силните отбори само Дея спорт (Бургас), не е бил начело в шампионата. 6 отбора да са били лидери в първенството. Съмнявам се, че е имало такова събитие в български шампионат, а и в българския спорт, при колективните спортове”, добави оперативният директор на НВЛ. 

6 "BLOCK OUT" с гост Христо Апостолов

“Извадихме статистика с колегите. Разликата от миналия сезон и сега е огромна. 

Имаме 17% от мачовете, които приключват с 3:2 гейма. На практика изглежда малко, но във волейбола това е много. Двубоите, които приключват с 3:1 са 38-39%. В 50% от двубоите не завършват с 3:0. Нещо, което през миналата година беше в съотношение 72-73% към 28%. Т


ова показва едно изравняване на възможностите. Показва израстване на играта в отборите в efbet Супер Волей. Нещо, което се надявам, че и през следващата година, и със заявките, които правят самите отбори със селекция, надявам се, че нивото ще е още по-високо”, добави Христо Апостолов специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти